Successos

Cinc morts i una quinzena de ferits en un atropellament múltiple a Alemanya

Un vehicle ha irromput en una zona de vianants i ha envestit diverses persones

El conductor ha estat detingut

Cinc persones han mort i diverses més han resultat ferides en un atropellament múltiple a Trèveris (Trier, en alemany), a l’oest d’Alemanya.

Segons ha informat la policia local, un automòbil tot terreny ha irromput a gran velocitat en una zona de vianants del centre de la ciutat, a prop de l’emblemàtica Porta Nigra, i ha envestit diverses persones de manera intencionada. El cotxe ha avançat durant uns 900 metres fent ziga-zaga i ha sortit a un carrer obert al trànsit, on ha estat interceptat.

La policia ha confirmat que hi ha cinc víctimes mortals i quinze ferits, a més de diverses persones en estat de xoc. Les persones mortes són un nadó de nou mesos -la mare del qual ha resultat ferida-, un home de 45 i dues dones, de 25 i 73 anys, respectivament. La cinquena víctima és una persona que ha mort hores després a l’hospital a conseqüència de les ferides.  Almenys cinc dels ferits es troben en estat greu.

El conductor del vehicle ha estat detingut. Es tracta d’un home de 51 anys, nacionalitat alemanya i sense antecedents penals.

La policia investiga els motius de l’atropellament. L’autor del crim, que aparentment té trastorns psiquiàtrics, anava begut en el moment del succés.

La fiscalia de Trèveris dirigeix la investigació per quatre assassinats, intents múltiples d'assassinat i múltiples danys corporals.

El fiscal ha apuntat que no hi ha evidències que l’acció tingui motivació política o religiosa.

Segons ha explicat la fiscalia, l’autor de l’atac va néixer a Trèveris i havia residit habitualment a les rodalies de la ciutat, al districte de Trèveris-Saarburg, tot i que hauria passat els últims dies “al seu vehicle”.

Està previst que l’home passi demà dimecres a disposició judicial. Encara no està clar si quedarà en presó preventiva o se l'internarà en una institució psiquiàtrica, ja que recentment se li havien fet unes proves que fan pensar en una malaltia mental.

En un primer moment, l’alcalde de Trèveris, Wolfraim Leibe, ha informat de dues víctimes mortals i una desena ferits, algunes de les quals greus, segons declaracions recollides per la cadena  de televisió SWR. Més tard alguns mitjans locals han elevat el balanç a quatre morts, un dels morts seria un menor d’edat.

Segons la policia, la situació ja no és de perill però el centre de la ciutat està acordonat i els investigadors estan recollint proves a l’escenari del crim. És per aquest motiu que les autoritats han demanat a la població que no s’apropi al centre de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia