Successos

Assassinat, traïdoria i acarnissament, càrrecs contra Jaume Badiella

La família de Mònica Borràs demana 27 anys de presó per al seu company, que la tenia enterrada a casa, a Terrassa

La defensa en proposa l’absolució

El cas de la mort de Mònica Borràs, la veïna de Terrassa que va estar deu mesos desapareguda i que va ser trobada enterrada a l’habitatge que compartia amb el seu company Jaume Badiella, va camí de judici. Acusacions i defensa ja tenen presentats els seus escrits de conclusions provisionals.

La fiscalia demana 24 anys de presó per a Jaume Badiella, a qui atribueix un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, en considerar que la va atacar sense que ella tingués possibilitat de defensar-se en l’àmbit de seguretat de casa seva, i que li va infligir un dolor innecessari clavant-li cops de destral, l’arma homicida.

L’acusació particular, que exerceixen la mare i el germà de la víctima, eleva la petició de pena per a Badiella a 27 anys de presó. Demana 25 anys de presó pel delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, com el fiscal, però en el seu cas demana la pena més elevada. Tant la fiscalia com l’acusació apliquen en els seus escrits l’agreujant de parentiu. Badiella i Borràs convivien al mateix habitatge, i tot i que en el moment dels fets deien que eren parella sentimental, mai van trencar la relació de convivència. I la família de Borràs afegeix un altre càrrec contra Badiella: un delicte de robatori amb força i utilització de claus falses, pel qual demana per a ell dos anys més de presó. L’acusació argumenta aquest delicte per l’ús i manipulació que va fer Badiella d’una targeta bancària de Borràs i de les transferències que es va fer del compte d’ella al seu. La investigació va revelar que el 8 d’agost del 2018, l’endemà del crim, Badiella, que és informàtic, va traspassar 155 euros del compte de Borràs al seu. I el 7 d’octubre va anul·lar una targeta de la Mònica i després en va sol·licitar una de nova a nom seu, amb la qual ell va fer extraccions de 600 euros en dos dies diferents.

Per la seva part, la defensa de Jaume Badiella nega l’existència del delicte d’assassinat, qualifica els fets d’homicidi i demana l’absolució en considerar que a l’acusat se li ha d’aplicar, en primer terme, un eximent complet de responsabilitat per greu alteració mental. La defensa formula diverses alternatives, en el cas que el jurat no li tingui en compte, la primera opció, amb aplicació d’atenuants, entre els quals el de legítima defensa. Badiella i Borràs mantenien una relació molt convulsa en què la dona exercia molt de domini sobre ell, Badiella, a qui ella anomenava “Tete” i que durant anys li va donar suport sempre que ella es ficava en embolics, que l’havien dut molts cops als jutjats.

Deu mesos de farsa i desaparició

Mònica Borràs va estar desapareguda del 7 d’agost del 2018 fins al 19 de juny del 2019, quan els Mossos van arrestar Badiella i van descobrir el cos dins de l’habitatge que compartien, al número 80 del carrer de la Volta de Terrassa. Va ser Badiella qui va denunciar la desaparició. Segons el relat que va fer Badiella a aquest diari, la Mònica havia marxat de casa ventant un cop de porta després d’una discussió. “Per res de l’altre món.” Va dir que això havia passat el dia 7, el mateix dia que, assegurava, havien tornat del càmping Riera de Merlès, on anaven sovint. Uns dies més tard, en una altra conversa, Badiella va canviar la versió i va dir que quan la Mònica va marxar ja feia un dia o dos que havien tornat del càmping. Mentia. Mònica no es va moure de Terrassa. Era morta a la casa. Al càmping hi va anar ell un dies sol perquè ella, després d’una batussa el 3 d’agost, l’havia fet fora de casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia