Successos

Troben un mort al camí de la Mare de Déu del Mont

La víctima tenia un braç trencat i talls al coll, que fan sospitar d’una mort criminal, i anava amb granota de treball

Investigació oberta per esclarir el cas d’un home vestit amb granota de treball i sense cap documentació que ahir va aparèixer a Cabanelles (Alt Empordà) en un voral de la carretera que mena al santuari de la Mare de Déu del Mont. Va ser un ciclista que pedalava per la carretera GIP-5237 qui ahir al matí pels volts de tres quarts de dotze del migdia va descobrir el cos estirat al costat d’aquesta estreta carretera. El ciclista va alertar el 112 i mossos i el forense es van traslladar fins al lloc per fer l’aixecament del cadàver.

En un primer moment es va pensar que es tractava d’una mort per accident: un vianant que havia estat atropellat per un vehicle que havia marxat. Però quan el forense va haver fet la inspecció del cos in situ va plantejar els dubtes sobre la mort accidental, ja que es van detectar algunes ferides, diversos talls al coll, que feien sospitar d’una possible mort criminal. El cadàver també tenia visible un traumatisme al braç esquerre. En vista del criteri forense i en espera de l’autòpsia que es realitzarà en les properes hores, es va activar el protocol dels casos d’homicidis i es va avisar el fiscal especialitzat i es van activar els mossos d’investigació criminal.

El primer que intenten aclarir els investigadors és la identitat de la víctima, ja que no duia cap mena de documentació ni objecte personal que aportés dades sobre qui pot ser, i un cop coneguda la seva identitat poder investigar el seu entorn i resseguir les seves darreres hores de vida per intentar aclarir les circumstàncies de la mort. D’entrada ahir no es tenia constància de cap desaparició, ni a Cabanelles ni a la zona, de cap persona que pogués correspondre amb l’home mort. Tampoc es va trobar cap vehicle amb el qual la víctima hagués pogut acostar-se a la zona, de camps i boscos i amb pocs habitatges, cosa que dificultarà trobar testimonis.

Els perills de collir llentiscle

Donat que l’home trobat mort tenia trets de procedència nord-africana i que anava amb roba de treball, es va pensar en la possibilitat que fos un recollidor de llentiscle, dels molts que habitualment van a la zona a buscar les fulles d’aquesta planta que després envien a França, on se’n fan corones per als cementiris.

El gener del 2012, un veí de Figueres de 24 anys, Abderahim Chticoui, que estava recollint llentiscle a Maià de Montcal, població veïna de Cabanelles, va morir en rebre un tret d’un caçador de Besalú que participava en una batuda del senglar. Tot i que els caçadors havien posat els senyals advertint del perill d’entrar al bosc durant la batuda, resulta que el noi que recollia llentiscle havia arribat abans que els caçadors, quan encara era fosc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia