Successos

Salut tanca l’escorxador Elaborats Sant Joan

Hi detecta problemes d’higiene i salubritat

És el segon expedient en pocs mesos per motius similars

El Departament de Salut ha fet tancar l’escorxador Elaborats Sant Joan, al municipi de Sant Joan les Fonts, per problemes d’higiene i salubritat. Tal com va informar Catalunya Ràdio i van confirmar fonts d’aquest departament, la decisió es va prendre el 29 de març passat, en el marc dels controls que els inspectors duen a terme en aquest tipus d’instal·lacions després de detectar-hi deficiències de salubritat.

Aquesta és la segona vegada que s’ha ordenat el tancament d’aquest negoci de Sant Joan les Fonts per problemes similars. El Departament de Salut ja l’havia expedientat l’hivern passat, també per problemes d’higiene i per l’abocament de cinc metres cúbics de restes de deixalles de senglar, ossos, pells i vísceres en un camp que és propietat de l’empresa. Fonts de la conselleria han remarcat que es tracta d’una empresa de carn de caça regulada i que passa els controls veterinaris, com el de la triquinosi, i les inspeccions pertinents i que, per tant, se li fa el seguiment que pertoca.

I hi afegeixen que ara se li ha obert un expedient sancionador i que, quan els responsables de l’escorxador resolguin els problemes detectats, es reobriran les instal·lacions.

Excés de senglars

Just un dia abans de l’ordre de clausura de l’empresa, els Mossos d’Esquadra van enxampar una furgoneta de l’empresa en un control de trànsit a la Vall d’en Bas, quan transportava desenes de senglars morts amuntegats. Els agents la van aturar per un “evident” excés de pes.

En concret, el vehicle en qüestió duia un total de 4.100 quilos de senglars, quan només tenia autorització per transportar-ne 2.790. El control dels Mossos d’Esquadra li va imposar una sanció de 4.000 euros per una infracció greu de la llei de transports i va posar els fets en coneixement del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que n’exerceix el control a través del cos dels Agents Rurals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia