Successos

Commoció i condemna general pel terrible crim masclista a Tenerife

Troben al mar el cos d’una de les nenes segrestades pel pare a l’illa de l’arxipèlag canari

El moviment feminista surt al carrer després dels darrers assassinats

El cas de les dues nenes desaparegudes a Tenerife el 27 d’abril juntament amb el seu pare va fer dijous un tràgic gir amb la localització del cos d’una de les germanes, la gran, Olivia, de sis anys, al fons del mar, dins d’una bossa lligada a una àncora. Al tancament d’aquesta edició encara faltava trobar el d’Anna, la petita, d’un any. La notícia va causar una gran commoció i confirmaria la pitjor de les hipòtesis possibles: que el pare hauria matat les dues nenes per fer mal a la seva exdona i després s’hauria suïcidat. Un altre crim atroç de violència masclista, que ha commocionat la societat en general, que va mobilitzar-se ahir contra aquesta xacra. El moviment feminista va convocar concentracions davant dels ajuntaments de tot l’Estat a les deu de la nit contra la xacra de la violència masclista. La de Barcelona va reunir unes 600 persones.

Des de principi d’any, divuit dones han estat assassinades, deu des del 9 de maig passat. L’últim cas, el d’una noia de 17 anys, mare d’un nadó de mesos, que va desaparèixer fa una setmana a Estepa (Andalusia) i de la qual dijous la seva exparella i pare del nen va confessar-ne l’assassinat. A causa de la violència masclista, més de 300 menors han quedat orfes en els últims deu anys i 39 han estat assassinats a mans dels seus pares o les parelles o exparelles de la seva mare des del 2013, que hi ha estadístiques. Com Olivia, que si es confirma la seva mort a mans del pare elevaria a tres els menors assassinats aquests any, víctimes de la violència vicària, en què es fa mal als fills per agredir la mare.

El pare de l’Olivia i l’Anna havia amenaçat per telèfon la seva exdona que no tornaria a veure les nenes. La parella s’havia separat a l’estiu i la mare va denunciar la desaparició de les petites després que les hagués anat a recollir i el pare no les hagués entregat el dia i hora fixats. De fet les va anar a buscar a la casa i no hi va trobar ningú. Un mes i mig després de la desaparició i d’una intensa recerca, el robot del vaixell de cerca oceanogràfic Ángeles Alvariño va trobar el cos sense vida de la nena a mil metres de profunditat a l’interior d’una bossa d’esports arrossegada al fons del mar per una àncora, a uns tres quilòmetres de la costa de Tenerife. La Guàrdia Civil sospita que aquell 27 d’abril el pare va drogar les nenes abans de matar-les, posar-les en dues bosses, traslladar-les en cotxe fins al port Marina Tenerife, pujar-les a la llanxa i després llançar-les al mar, segons van dir alguns mitjans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia