Successos

SUCCESSOS

Un home se suïcida a Barcelona quan estava a punt de ser desnonat

Un home de 58 anys va suïcidar-se ahir just en el moment en què estava a punt de ser desnonat de casa seva, al barri de Sants de Barcelona. L’home es va llevar la vida quan la comitiva judicial va trucar a la porta de casa seva. L’inquilí de l’immoble va obrir la porta, va dir “Un moment” i tot seguit va llançar-se pel pati interior del bloc. El jutge havia desestimat prèviament l’informe de vulnerabilitat dels serveis socials perquè no complia els requisits per suspendre el desallotjament. La comitiva judicial anava sense mossos d’esquadra perquè no es preveia que hi hagués complicacions.

El propietari de l’immoble, un particular, havia presentat el mes de gener una demanda per impagament de lloguer, que es tramitava al jutjat de primera instància número 3 de Barcelona. En el moment de presentar la demanda, l’inquilí no pagava les mensualitats des del juny del 2020. L’inquilí, que va subscriure el contracte el 2018, havia sol·licitat justícia gratuïta quan es va registrar la demanda, motiu pel qual es va paralitzar la seva tramitació fins que se li va assignar un lletrat.

El jutjat li havia entregat una fitxa perquè indiqués si necessitava ajuts dels serveis socials, però no la va omplir. Per aquest motiu, el jutjat no tenia autorització per traslladar als serveis socials informació sobre el procediment. El jutjat va facilitar al demandat la informació de com podia accedir directament als serveis socials. La primera data fixada per al desnonament va quedar suspesa fins que es va tramitar justícia gratuïta a l’inquilí. La segona data fixada estava assenyalada per a ahir. Dijous, l’advocat del demandat havia presentat un informe dels serveis socials al jutjat en el qual s’indicava la vulnerabilitat de l’inquilí i se sol·licitava la suspensió del desnonament. El jutjat, però, va desestimar la suspensió, ja que les circumstàncies que es recollien en el document no són les que regula el reial decret com a vulnerabilitat que permeti la suspensió del desallotjament.

La PAH Barcelona ha convocat per a avui (20 h) una concentració davant de la delegació del govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia