Successos

Detonen una mina de la Segona Guerra Mundial localitzada a tocar de l’espigó de Ginjolers a Roses

El dispositiu per desactivar l’artefacte ha durant prop de set hores

Els efectius han reflotat i traslladat la bomba d’una zona de poca fondària fins a un punt més segur

La Unitat de Bussejadors de Mesures contra Mines (UBMCM) de l’Armada espanyola ha neutralitzat aquest dimecres una mina de la Segona Guerra Mundial localitzada fa uns dies a la zona de l’espigó de la Riera Ginjolers.

La detonació de l’artefacte, que ha estat de poc abast, s’ha produït cap a les tres de la tarda, després d’un llarg dispositiu que ha durat gairebé set hores. Durant aquest temps, els efectius de seguretat s’han coordinat i han acordat desplaçar l’artefacte de la zona on s’havia localitzat, a uns 2,5 metres de fondària, fins a un punt més segur. En un primer moment, els cossos de seguretat s’han reunit al port esportiu i han acordat tallar els accessos des de l’espigó fins al port, tant per terra com per mar.

Cap a la una del migdia han aconseguit reflotar la bomba i l’han arrossegat fins a la zona de la platja dels Palangrers, on l’han fet esclatar. A més de l’Armada, també han participat en l’operatiu la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local. 

Una empresa de transport marítim de passatgers va localitzar l’explosiu fa un parell de dies “per casualitat” a la zona de l’espigó de Ginjolers, a pocs metres de la platja coneguda com la Perola. Es tracta d’una mina similar a la localitzada el passat octubre, un artefacte de 160 kg de pes que dataria de la Segona Guerra Mundial.

Aquesta no és la primera vegada que el municipi descobreix una bomba d’aquestes característiques. A l’octubre, un bussejador en va descobrir una altra, de 150 kg de pes i d’origen alemany, a la zona del Far. En aquella ocasió, però, la mina estava molt més allunyada de la costa.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia