Successos

Controlat l’incendi entre Lloret de Mar i Tossa de Mar

El sinistre ha afectat unes 6 hectàrees i la planta superior d’una casa

El foc s’ha iniciat per l’incendi d’un vehicle a la GI-682, que ha quedat tallada més de tres hores

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal que crema aquest dimarts a la Selva, entre Lloret de Mar i Tossa de Mar. Les flames han cremat unes 6 hectàrees de vegetació i una casa.

El foc s’ha iniciat minuts després de les onze del matí arran de l’incendi d’una furgoneta al punt quilomètric 16 de la GI-682. Les flames s’han estès pel voral de la carretera, han passat a la massa forestal i han pujat a dalt d’una carena. Des d’aquest punt s’han començat a generar alguns focus secundaris, un parell de grans i d’altres més petits, segons han informat els Bombers. Els efectius han atacat el foc com si es tractés de dos incendis diferents: el primer, el de la carretera que ha anat muntanya amunt, i el segon, el generat per tots els focus secundaris.

El foc ha afectat vegetació la urbanització Font de Sant Llorenç, on ha cremat la planta superior d’una casa i un jardí de la zona. Com a mesura preventiva, s’ha confinat una trentena de persones de la urbanització, però finalment només ha calgut evacuar la casa que ha resultat parcialment cremada. També han patit danys un parell de vehicles particulars i tanques i mobiliari de diversos jardins.

Segons les estimacions dels Agents Rurals, l’incendi ha afectat una superfície de 6 hectàrees, de les quals 1,85 són de massa forestal i la resta sòl urbà situat dins els límits de la urbanització.

Després de controlar l’incendi, els Bombers hi continuen treballant amb 35 dotacions terrestres dels Bombers i 4 mitjans aeris. També hi han actuat el Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) i els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF). A la zona de cap-flanc esquerre, han fet cremes d'eixamplament per frenar l'avenç de les flames i han realitzat tasques amb eines manuals.

La carretera GI-682 ha quedat interrompuda en quest tram, en tots dos sentits de la marxa, fins poc abans de dos quarts de tres de la tarda.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia