Successos

Controlada la primera fase d’extinció del foc al vaixell de transport de bestiar que crema a prop del port de Tarragona

Els bombers seguiran treballant durant la nit per apagar el foc del buc, que s’està remolcant al dic de Llevant

La vintena de persones de la tripulació han estat traslladades amb remolcador al port

Els bombers han aconseguit “controlar la primera fase d’extinció” del foc que crema al vaixell de transport de bestiar que es trobava buit en una zona de fondeig del port de Tarragona, segons ha informat l’autoritat portuària tarragonina. El vaixell, que es diu Elbeik i porta la bandera de Togo, estava a l’espera de poder carregar en els pròxims dies.

Es bombers continuaran treballant durant la nit, ja que “el sistema contra incendis del buc és insuficient” per apagar-lo completament. Els responsables de l’operatiu han remolcat el vaixell fins al dic de Llevant per poder actuar amb mitjans des de terra i extingir totalment el foc. La vintena de persones de la tripulació han estat traslladades amb remolcador al port i no hi ha hagut ferits.

Un total de 37 efectius distribuïts en una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat amb helicòpter fins al vaixell per apagar l’incendi, que ha afectat les tres cobertes de l’Elbeik. Segons els Bombers, l’incendi “ha minvat força, però encara continua actiu”.

Les primeres informacions indiquen que l’origen del foc es localitza en la zona d’acomodació i estança, sota el pont de comandament del vaixell, ha informat l’autoritat portuària tarragonina a Twitter.

Els responsables del dispositiu de seguretat descarten “qualsevol risc de vessament al mar provinent del vaixell”. Tot i això, el Port ha activat en alerta de nivell 1 el seu pla d’autoprotecció i ha preparat barreres de contenció per actuar immediatament en cas que es produís una filtració.

En les tasques d’extinció, que es realitzen des del principi de la tarda amb remolcadors i des del mateix vaixell, hi treballen de manera conjunta membres dels Bombers de la Generalitat, del Parc Químic de Seguretat i Salvament Marítim.

Per raons de seguretat i per facilitar la tasca de l’operatiu antiincendis, s’ha tancat el mar un quilòmetre a la rodona del vaixell.

Un cop extingit el foc, una gavarra retirarà tota l’aigua acumulada a l’interior del sense haver-la de llançar al mar. Es bombejarà i es tractarà com a residu líquid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia