Successos

Un centenar de pistes del pare homicida i cap va ser bona

Els Mossos van interceptar un autoestopista pensant que podia ser el fugitiu, però era un turista holandès

La petició de col·laboració per trobar el pare que va matar el seu fill de dos anys i nou mesos va tenir una gran resposta ciutadana, i els Mossos van rebre un centenar de trucades de gent que pensava que havia vist o podia situar Martín Ezequiel Álvarez. Totes les pistes es van investigar, segons van remarcar ahir el comissari Joan Carles Molinero i l’inspector Josep Naharro, però cap va servir per situar el veritable lloc on era el fugitiu: penjat d’un arbre pels volts de l’aeroport. Una de les pistes que van seguir va ser la d’un home que un testimoni va veure fent autoestop i pujant en un cotxe pels voltants de Barcelona. Els Mossos van identificar el vehicle i van trobar l’autoestopista prop de Figueres. No era Martín Ezequiel. Era un turista holandès que tornava al seu país fent dit. També els van donar pistes de persones que havien vist dormint al bosc, i alguns pagesos van explicar que els desapareixia fruita, per si podia ser que l’agafés el fugitiu per menjar. Tot i que les pistes no van ser útils, Molinero i Naharro van agrair la col·laboració ciutadana i van apostar per tornar a fer servir aquesta eina, poc habitual en casos de recerca d’assassins, en el futur, sempre en connivència amb l’autoritat judicial, com va ser el cas.

Amb la hipòtesi ben fonamentada que Martín Ezequiel podia ser mort, els Mossos van rastrejar per terra, mar i aire, fins i tot amb drons, la zona dels voltants de l’aeroport, l’últim lloc on se l’havia vist viu, i dimecres membres de la unitat aquàtica, accedint per un canal, van descobrir el cadàver en una zona de canyes molt embardissada.

Cap nota ni cap contacte

Tot indica que Martín Ezequiel Álvarez era mort des de la mateixa nit del crim, el 24 d’agost. Es va penjar amb el seu propi cinturó i al cos no s’hi va trobar cap nota de suïcidi ni de comiat, ni tampoc diners ni bitllets d’avió. No consta que enviés cap missatge a ningú per explicar les seves intencions i tampoc es va posar en contacte amb ningú del seu cercle per demanar ajuda per fugir. El lloc on va triar per penjar-se fa pensar que no volia que se’l trobés. Durant els dies transcorreguts fins que se l’ha trobat mort, els Mossos han posat protecció durant les 24 hores del dia a la mare del nen mort, per garantir-ne la seguretat, ja que ella era l’objecte de la seva revenja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia