Successos

Dos morts i un ferit en un tiroteig al cementiri de Torrent

Un mort i un ferit són membres de la mateixa família

La tercera víctima morta és un home que visitava el recinte i que no tenia cap relació amb les altres dues

Dues persones han mort i una tercera ha resultat ferida en un tiroteig aquest dilluns al cementiri de Torrent (Horta Oest) durant la diada de Tots els Sants.

Els fets han passat al voltant d’un quart d’onze del matí, en un moment en què hi havia poca gent en el cementiri, ja que era aviat i queia una lleugera pluja. Dos grups de persones, presumptament dues famílies, s’han enfrontat en un tiroteig que ha ocasionat almenys tres víctimes, dues d’elles mortals.

Segons fonts de la investigació citades per l’agència Efe, una de les dues víctimes, de 45 anys, i el ferit, de 20 anys, pertanyen a una família d’ètnia gitana anomenada els Bocanegra. L’altre mort  és un home de 78 anys que visitava el cementiri en el moment de l’incident. Inicialment s’ha comunicat que havia mort com a conseqüència d’un infart, tot i que posteriorment s’ha comprovat que el seu cos tenia un impacte de bala.

El jove ferit de bala ha estat traslladat per una unitat de Suport Vital Bàsic (SVB) a l’Hospital General de València, on es troba “estable i, de moment, fora de perill”, segons fonts d’aquest centre.

Després de l’aixecament dels cadàvers, ordenat pel jutjat de guàrdia, el cementiri de Torrent ha estat tancat al públic per facilitar l’actuació de la policia científica, que investiga les circumstàncies en què s’ha produït el tiroteig.

Segons les fonts policials, es desconeix qui és l’autor o autors del tiroteig. La Policia Nacional espanyola ha obert una investigació.

Respecte a la possibilitat que hi hagi represàlies entre les famílies implicades, les fonts han assenyalat que si es produeixen no creuen que sigui aquest dilluns, ja que la conducta d’aquestes famílies és desaparèixer durant algun temps.

Tant la Policia Local com l’estatal mantenen un estret dispositiu de vigilància al barri on viu la família Bocanegra en prevenció de possibles incidents. Segons fonts municipals, la tarda ha transcorregut amb una tensa tranquil·litat.

Des de l’Ajuntament han llançat un missatge de tranquil·litat a la població i han assenyalat que a tot el municipi de Torrent hi ha un ampli desplegament policial per a localitzar a l’autor o autors dels trets.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia