Successos

Mor l’excursionista rescatat a Ulldeter

La víctima, exregidor de Camprodon, va resultar afectat per una hipotèrmia greu

L’excursionista, de 47 anys, que va passar una nit al ras a Ulldeter va morir ahir al vespre a l’hospital Vall d’Hebron, on l’havien ingressat en estat crític per una hipotèrmia greu. La víctima, Xavi Collboni, havia estat regidor i cap de llista d’ ERC en tres ocasions a l’Ajuntament de Camprodon. Collboni va extraviar-se diumenge a només 400 metres de l’estació d’esquí de Vallter. Els equips de rescat el van localitzar ahir a la tarda colgat per una allau. Després de descolgar-lo, van traslladar la víctima, primer en llitera i després en moto de neu, fins a les instal·lacions de l’estació d’esquí. Un cop feta la primera atenció per una unitat del SEM, un helicòpter medicalitzat el va evacuar amb una hipotèrmia greu, de grau 4 sobre 5. Els equips mèdics del Vall d’Hebron van intentar recuperar-li les constants vitals, però va acabar morint unes hores després.

Un equip de recerca format per efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers, Mossos i Agents Rurals va donar l’avís de la troballa després d’excavar la neu d’una allau caiguda ahir a la zona de la Font d’en Xavier, a mig camí de la Portella de Mantet. Una estona abans, un dels gossos de venteig del Grup Caní de Recerca dels Bombers havia marcat l’indret. Prèviament, els Mossos havien assenyalat la zona mitjançant el rastreig del mòbil de la víctima.

Collboni va aparcar el seu vehicle diumenge de bon matí a l’aparcament de Vallter 2000, on les càmeres de l’estació el van captar emprenent el camí cap a la Portella de Mantet. A primera hora de la tarda, la família, preocupada perquè no tornava, va donar l’avís als serveis d’emergències. Així, mentre els Mossos efectuaven la triangulació del mòbil per establir un perímetre de recerca que superava les quatre hectàrees, el GRAE, bombers voluntaris de Camprodon i d’altres parcs de Girona van iniciar una recerca per les Xemeneies, on hi havia hagut una allau, la Portella de Mantet, les Marmotes, Ulldeter i el coll de la Geganta, entre altres indrets.

La sensació tèrmica durant la nit va superar els -30º. A les 7 del matí d’ahir es desplegava un dispositiu, però a mig matí el temps extrem va obligar a retirar primer els voluntaris i després els especialistes. La recerca es va reprendre a la una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia