Successos

Agafats els qui han destrossat la Sobrecàrrega

La policia d’Olot els enxampa fent les destrosses a aquesta recreació reivindicativa del quadre ‘La càrrega’

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa ja ho ha denunciat

Les Sobrecàrregues –la recreació reivindicativa de les llibertats en el marc de la repressió contra l’independentisme del quadre La càrrega, de Ramon Casas– han estat objecte diverses vegades de destrosses, que l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, que és la promotora d’aquesta acció des de fa més de quatre anys, no ha dubtat mai a qualificar d’atacs, pel seu rerefons polític. La policia d’Olot ha enxampat els autors de l’últim d’aquests atacs, gràcies a la càmera de vigilància que hi ha a Can Joanetes, seu de l’Ajuntament, i a la façana del qual s’instal·len les Sobrecàrregues. Ara cada dos mesos.

Segons la policia olotina, es tracta de tres persones que no són veïns d’Olot, que van fer pintades i destrosses a la Sobrecàrrega del novembre-desembre passat, la trenta-cinquena, obra d’Àngel Bayona, on es reprodueix el guàrdia civil a cavall amb l’obrer als peus de La càrrega repetint la imatge diverses vegades amb banderes de països on hi ha repressió que identifiquen l’obrer.

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa ha denunciat els fets al jutjat i està en espera que se li comuniqui quines diligències durà a terme. L’alcalde, Pep Berga, en l’últim ple, va informar que, en una altra de les destrosses a la Sobrecàrrega en què es van enxampar els autors, se’ls va obligar a pagar 150 euros, que és el cost de la lona que fa de suport de la intervenció artística, i no es va entrar a valorar el seu valor artístic. A part de l’última obra, i entre d’altres, també han rebut atacs la de Quim Domene, que amb el títol 155 presenta La Manada posant als peus dels cavalls muntats per Felip VI i els líders de Cs, el PSOE, el PP i Vox l’escultura Catalunya, de Josep Clarà; la de Xevi Prat, on sobreposa el lema “Ni oblit, ni perdó” a l’original, i la de Claudi Casanovas.

LA FRASE

Seguim ferms en la reivindicació a través de l’art de valors bàsics com ara la llibertat d’expressió
Xevi Roure
Portaveu de l’associació d’Artistes de la Garrotxa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia