Successos

L’Ajuntament de Vilassar de Mar es personarà com a acusació popular si la nau cremada es va llogar com habitatge

Es calcula que una vintena de persones vivien a l’antiga fàbrica i una dotzena han estat reallotjats

L’Ajuntament de Vilassar de Mar (Maresme) es personarà com acusació popular si la investigació determina que la nau cremada aquest dilluns a la Via Octaviana s’havia llogat com a habitatge. L’espai està categoritzat com a espai industrial, i per tant és incompatible per a viure-hi. L’alcalde, Damià del Clot, ha assegurat que si es determina que el propietari de l’espai ho havia llogat als inquilins emprendrà les mesures legals corresponents. De la vintena de residents que es calcula que hi havia, 12 han estat reallotjats aquesta passada nit, a l’espera que Serveis Socials tracti cada un dels casos. Pel que fa a l’immoble, l’estructura ha quedat danyada i és totalment inviable poder-hi tornar a fer vida normal.

L’incendi es va originar dilluns al matí, i d’entrada només es tenia constància que afectava una zona de magatzems, situats en una nau amb passadís interior a la Via Octaviana del municipi. “Ho vam descobrir quan al migdia ens vam trobar amb que una vintena de persones estaven al carrer i que pernoctaven allà”, explica l’alcalde.

D’aquestes vint que estimen que hi feien vida i hi dormien, una dotzena es van reubicar per passar, d’entrada, aquesta nit. Concretament, 5 van domrir a casa de familiars i amics, 4 a la fonda els Tres Lleons i 4 més en un habitatge d’emergència social municipal.

“Tots es troben en bon estat de salut”, recalca del Clot, després que dues persones van requerir ser ateses per inhalació de fum. Després de l’actuació dels bombers, els Mossos d’Esquadra segueixen la investigació, i donat que l’accés és practicament impossible per l’estat de l’edifici, no es descarta l’ús de drons per analitzar la part superior de l’edifici.

De fet, les primeres observacions han determinat que l’estructura ha quedat clarament danyada, amb el col·lapse de la coberta i també de l’altell a damunt del primer pis. L’arquitecte munciipal però, haurà de determinar l’abast real de l’afectació.

Accions legals

L’alcalde assenyala que estan a l’espera de conèixer el resultat de la investigació policial. El fet que hi hagi persones que asseguren que hi vivien, sense coneixement de l’Ajuntament i sense registre als Serveis Socials, obre la porta a emprendre accions legals contra el propietari de l’immoble, donat que hauria llogat magatzems i en realitat se n’hauria fet un ús residencial.

“Ens cal saber quiantes persones realment hi vivien, en quines condicions, si ho havien llogat com a magtzem i en feien ús de vivenda, i en base a aquestes dades farem la foto juridico-administrativa”, assenyala del Clot. “Si se’n desprèn que el propietari va abusar de persones en situació de vulnerabilitat, l’Ajuntament es personarà com acusació popular”, conclou, per evitar que aquesta pàctica que diu que es fa en altres municipis no arreli a la localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia