Successos

Els Agents Rurals creuen que la causa del foc de Roses pot ser una crema mal apagada i rebaixen l’afectació a 400 ha

Els Bombers esperen estabilitzar l’incendi però es mostren prudents perquè el vent provoca revifalles

Les primeres investigacions dels Agents Rurals apunten com a causa de l’ incendi de Roses (Alt Empordà) una crema de restes vegetals mal apagada. El cap del cos a l’Alt Empordà, Xavi Rodríguez, ha explicat que les flames van començar a la zona del Mas Oliva i que estan investigant si la crema s’havia comunicat –en aquesta època de l’any només s’han de comunicar- i es va fer abans o després de les deu del matí, moment en què es va activar el Pla Alfa 2 que prohibeix aquest tipus de cremes. “Ho estem investigant i, fins i tot, podria ser anterior i si va quedar una petita brasa, amb el vent hauria pogut revifar”, ha detallat Rodríguez.

Una crema mal apagada. Aquesta és la principal hipòtesi amb la que treballen els Agents Rurals. El cap del cos a l’Alt Empordà, Xavi Rodríguez, ha explicat que aquest matí han començat a investigar l’origen de les flames i que tot apunta en aquest direcció. Els Rurals estan intentant esbrinar ara sí aquesta crema es va comunicar –perquè en aquesta època de l’any no cal demanar autorització- i si es va fer abans o després que es posés en marxa el Pla Alfa 2.

En aquest sentit, Rodríguez ha dit que estan investigant si es va fer a mig matí quan ja no es podia encendre foc i es va apagar malament o, fins i tot, si era anterior i va quedar alguna brasa encesa. “S’ha de tenir en compte al cim ahir hi havia cops d’entre 80 i 100 quilòmetres per hora”, ha remarcat Rodríguez. “Estem treballant en aquesta hipòtesi però encara no podem confirmar-ho”, ha afegit.

D’altra banda, els Rurals han fet un recompte final de la superfície afectada i han rebaixat les xifres inicial. En total, calculen que les flames han calcinat entre 390 i 395 hectàrees. A hores d’ara, l’incendi continua actiu, tot i que els Bombers confien en poder estabilitzar-lo al llarg de les properes hores.

Continua preocupant el flanc dret, de la zona de Montjoi, i les revifalles que el vent està provocant. Hi treballen més d’un centenar d’efectius, una vintena d’unitats d’aigua i diversos mitjans aeris. El cap de la Regió d’Emergències a Girona, Jordi Martín, ha explicat que al migdia s’han afegit dos hidroavions de major capacitat als tres efectius que hi treballen des del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia