Successos

Sis morts i prop de 40 ferits en un atropellament múltiple a Bèlgica

Un vehicle ha envestit un grup de persones que celebrava el carnaval a Strépy-Bracquegnies, al sud del país

Els dos ocupants del cotxe han estat detinguts i la fiscalia ha obert una investigació, en la qual el mòbil terrorista no és la principal hipòtesi

Almenys sis persones han mort i gairebé 40 han resultat ferides en un atropellament múltiple aquest diumenge a la matinada al Strépy-Bracquegnies, al sud de Bèlgica, durant les celebracions del carnaval. La policia ha obert una investigació sobre l’incident, en la que el mòbil terrorista no és la principal hipòtesi.

Els fets han passat entre dos quarts i les cinc de la matinada hora local, quan un vehicle ha accelerat i ha envestit un grup d’entre 150 i 200 persones que acompanyaven els Gilles, figures de l’imaginari tradicional del carnestoltes a diverses localitats del sud del país.

En un primer s’ha informat de quatre morts, però més tard les autoritats sanitàries han elevat el balanç a sis i han avisat que deu persones “lluiten per la seva vida”. A més d’aquesta desena de ferits greus, 27 persones han patit lesions lleus.

L’alcalde de la ciutat, Jacques Gobert, ha activat el pla de catàstrofes. Al lloc del succés hi han acudit fins a vuit ambulàncies, han traslladat els ferits més greus a diversos hospitals de la regió i s’ha habilitat el poliesportiu com a centre d’emergències per atendre amb psicòlegs els familiars de les víctimes.

La policia ha detingut les dues persones que viatjaven al vehicle implicat en l’atropellament. Els dos arrestats són originaris de La Louvière, una població propera al lloc de l’incident, i nascudes el 1988 i 1990, respectivament.

El substitut del fiscal, Damien Verheyen, ha explicat als mitjans que els detinguts encara no ha declarat i ha afegit que no eren coneguts per les autoritats. El portaveu ha aclarit que l’atropellament no s’ha produït després d’una persecució policial, com han difós inicialment alguns mitjans.

La fiscalia ha obert una investigació per determinar el mòbil del succés, ja que es desconeix si el vehicle ha envestit la gent de manera intencionada o no. Alguns testimonis asseguren que el cotxe ha accelerat abans d’atropellar el grup.

Les autoritats hauran d’esclarir la trajectòria i la velocitat del vehicle, que ha estat localitzat en un altre punt, proper al lloc de l’incident.

Verheyen ha afirmat que d’entrada les investigacions “no donen preferència a la pista terrorista” i “no hi ha elements que permetin pensar que és un acte terrorista”.

El batlle ha demanat suspendre les festivitats de carnaval a la regió, les primeres que se celebraven a Bèlgica després de la pandèmia.

El rei Felip dels belgues; el primer ministre, Alexander de Croo, i la titular d’Interior, Annelies Verlinden, han viatjat cap al lloc del succés per acompanyar les víctimes i els seus



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia