Successos

CUBA

Una explosió en un hotel de l’Havana deixa almenys nou morts i una quarantena de ferits

Els serveis d’emergències busquen 13 persones desaparegudes

Les primeres investigacions apunten a una fuita de gas i descarten un atemptat terrorista

Almenys nou persones han mort i una quarantena estan hospitalitzades arran d’una explosió a l’hotel Saratoga de l’Havana, segons ha informat la Presidència de Cuba. Els serveis d’emergències busquen 13 persones que desaparegudes arrel del sinistre.

El president cubà, Miguel Díaz-Canel, s’ha desplaçat al lloc dels fets juntament amb el primer ministre, Manuel Marrero, i el líder de l’Assemblea Nacional del Poder Popular (Parlament unicameral), Esteban Lazo.

En declaracions als mitjans, Díaz-Canel ha assegurat que l’explosió “no ha estat una bomba ni un atemptat, és un lamentable incident”.

Segons les autoritats cubanes, “les investigacions preliminars indiquen que l’explosió l’ha provocada una fuita de gas”.

Els nens d’una escola pròxima a la zona han estat evacuats sans i estalvis, segons han assenyalat autoritats del Partit Comunista de Cuba.

L’explosió s’ha produït poc abans de les onze del matí hora local (prop de les cinc de la tarda hora catalana) i ha provocat l’ensorrament de part de la façana de l’edifici. A més, ha desfermat un incendi que ha generat una gran columna de fum blanc, visible des de bona part de la ciutat.

Els baixos, la primera i segona plantes de l’edifici –de sis pisos- han quedat greument afectats per l’explosió. La façana s’ha ensorrat i ha generat una pluja de runa sobre el carrer. La muntanya d’enderrocs a la vorera supera l’altura d’una persona. Les plantes superiors també han resultat malmeses.

Equips d’emergència, bombers i militars s’han desplaçat al lloc dels fets, que també ha aplegat molts curiosos als voltants de l’edifici.

L’hotel no estava obert

L’hotel sinistrat no estava obert al públic en el moment de l’explosió, però si que hi havia diversos treballadors, així com un grup de directius que s’hi havien reunit. Segons ha informat el delegat del grup Gaviota a la regió occidental, Roberto Enrique Calzadilla, estaven realitzant treballs a l’establiment per posar-lo a punt per reobrir.

El Saratoga es troba en un edifici d’estil neoclàssic construït el 1880 i des del 1933 funciona com a hotel. La seva darrera restauració va ser el 2005, segons mitjans oficials. Amb cinc estrelles, es considera un dels hotels més luxosos de la ciutat.

L’establiment està situat al Passeig del Prado, una de les principals avingudes de l’Havana Vella, al centre històric de la capital cubana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia