Successos

estats units

El governador de Texas cancel·la la seva presència en la reunió del lobby d’armes

L’Associació Nacional del Rifle projectarà el vídeo que Greg Abbott havia gravat abans del tiroteig

El governador de Texas, el republicà Greg Abbott, finalment no participarà en la convenció anual de l’Associació Nacional del Rifle (NRA, en anglès), que començarà aquest divendres a Houston (Texas), després del tiroteig en un col·legi d’aquest estat.

En un comunicat, l’oficina d’Abbott va indicar que el governador finalment no participaria en la convenció tal com estava previst, encara que sí que es projectarà durant l’esdeveniment un vídeo gravat amb anterioritat en què el polític conservador dedica unes paraules als assistents.

Sí que es mantenen de moment les intervencions en persona de l’expresident dels EUA Donald Trump i el senador de Texas Ted Cruz.

Abbott, no obstant això, tornarà aquest mateix divendres a Uvalde, on ja va acudir després del tiroteig del dimarts a l’escola Robb Elementary que va deixar 19 nens i 2 mestres morts.

A conseqüència del tiroteig, ahir van cancel·lar les seves actuacions en la convenció de la NRA els artistes de música country Don McAlean, Larry Gatlin i Larry Stewart.

McLean, autor de la cançó “American Peu”, ha explicat en un comunicat que “a la llum dels esdeveniments recents a Texas” ha decidit que seria “irrespectuós i feridor” per a si mateix actuar en la convenció de la NRA.

Aquests artistes formaven part del cartell de músics que anaven a actuar aquest cap de setmana en la reunió de la NRA, on de moment es mantenen altres artistes com Lee Greenwood, Jacob Bryant i Danielle Peck.

La convenció anual de la NRA és la reunió més important d’aquest grup de pressió a favor de les armes de foc i se celebra després d’haver estat cancel·lada en anys previs durant la pandèmia de Covid-19.

Malgrat defensar la llibertat per comprar armes als EUA, la NRA prohibeix l’accés a la seva convenció als assistents que portin armes de foc.

La NRA ha ajudat a finançar les campanyes polítiques de centenars de membres del Congrés, tant demòcrates com republicans, segons la base de dades Open Secrets que gestiona el Centre per a una Política Responsable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia