Successos

Confirmen la pena per a l’home que va matar la mare a Sils

El TSJC desestima el recurs contra una condemna de 26 anys i 9 mesos que la defensa veia “desproporcionada”

El TSJC ha confirmat la pena de 26 anys i 9 mesos de presó per al parricida de Sils, Jorge Gutiérrez, que el 2017 va escanyar fins a matar-la la seva mare a la urbanització Vallcanera de Sils i va guardar el cos embolicat amb plàstic en una habitació de la casa familiar per poder continuar cobrant la seva pensió. El tribunal desestima així el recurs de la defensa, que considerava “desproporcionada” la condemna, i confirma la sentència dictada per l’Audiència de Girona, que d’acord amb el veredicte del jurat popular va condemnar l’home per assassinat, frau a la Seguretat Social i falsedat documental.

La sentència del TSJC referma que durant el judici va quedar provat que, el matí del 9 de novembre del 2017, Gutiérrez va matar la seva mare per tal d’ocultar que havia demanat un crèdit de 13.000 euros al seu nom, i que després va decidir amagar el cos per cobrar la pensió de viduïtat de la víctima. El tribunal també rebutja l’argument de la defensa segons el qual el jurat popular hauria d’haver apreciat una atenuant de confessió o col·laboració. Al contrari, la sentència sosté que Jorge Gutiérrez, tal com recollia el veredicte, no va “col·laborar en absolut” amb la policia ni amb la justícia fins que van localitzar el cos a la casa familiar de Vallcanera. Més encara, remarca que, des de l’assassinat fins a l’entrada i registre de la casa, l’agost del 2018 arran de la denúncia per desaparició que van interposar les amigues de la dona, el fill va estar fingint que la mare era viva, fins i tot davant el seu germà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia