Successos

Condemnen un presentador dels EUA a pagar 50 milions per negar una matança en una escola

Un jurat d’Austin (Texas) ha condemnat l’ultradretà, negacionista i propagador de teories de la conspiració Alex Jones a pagar 50 milions d’euros als pares d’una de les víctimes del tiroteig que l’any 2012 va causar 26 morts, 20 dels quals estudiants, en una escola de Sandy Hook a Newton (Connecticut). Dies abans, el mateix jurat ja l’havia contemnat a pagar gairebé 5 milions d’Euros als pares d’una altra víctima, un nen de 6 anys.

Des del seu canal InfoWars, Jones es va passar anys escampant fake news i difonent la teoria que el tiroteig va ser una farsa, fins que diverses famílies el van portar al jutjat. Aleshores Jones va admetre que el tiroteig havia existit, però la teoria propagada abans va fer que diversos seguidors del presentador amenacessin i assetgessin els pares denunciants.

La condemna de gairebé 50 milions queda molt per sota dels 150 que sol·licitaven els demandants. En previsió, Jones havia declarat la fallida de la seva empresa però durant el procés penal ha quedat acreditat que Jones amaga una fortuna d’entre 135 i 270 milions de dòlars en societats pantalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia