Successos

cuba

Col·lapsa un tercer tanc en l’incendi a una zona industrial de Cuba

L’incendi es va declarar divendres quan, segons les primeres hipòtesis, un llamp va impactar contra un dels dipòsits de combustible

Un tercer tanc ha col·lapsat aquest dilluns en la zona industrial de dipòsits de combustibles de la ciutat de Matanzas (occident de Cuba), on continua actiu un greu incendi industrial sense precedents des del divendres, segons han informat fonts governamentals.

“El tercer tanc també ha col·lapsat, després que del segon s’aboqués el combustible i comprometés encara més la situació en hores de la matinada”, ha declarat el governador de Matanzas, Mario Sabines, a mitjans oficials.

Sabines ha explicat que anit es van succeir diverses explosions, va augmentar el fum i l’incendi del segon tanc va comprometre el tercer tanc de la instal·lació que compta amb vuit dipòsits de combustibles. “Efectivament, va ocórrer el risc que havíem anunciat”, ha declarat el governador.

Sabines ha detallat que “es va escampar el contingut (combustible) del segon tanc i es va estendre l’incendi al tercer tanc. L’àrea de l’incendi és bastant àmplia, abasta tres tancs”, de la base de supertanquers de la ciutat nord-occidental cubana, situada a 100 quilòmetres a l’est de l’Havana.

Sabines ha dit que des d’aquest matí helicòpters de l’exèrcit estan abocant aigua de mar per a protegir objectius en el lloc del succés i els bombers obren camí per a facilitar l’entrada de les brigades d’especialistes de Mèxic i Veneçuela, que es troben col·laborant en l’extinció del foc.

Entre les últimes operacions, ha indicat que s’està instal·lant una potent bomba hidràulica de grans dimensions per a ruixar amb escuma química els tancs incendiats.

Les últimes explosions registrades en el lloc del sinistre han provocat tres ferits lleus, segons l’agència estatal Premsa Llatina.

Fins ara es reporta un bomber mort i altres 16 desapareguts, així com més d’un centenar de persones lesionades, de les quals 101 van rebre l’alta mèdica i 24 romanen ingressades en centres hospitalaris de Matances i l’Havana.

Segons les últimes avaluacions, el vessament del combustible va provocar que cremés la mala herba circumdant, i els danys no s’han avaluat.

Els desapareguts són principalment bombers que van ser sorpresos per l’explosió del segon dipòsit quan estaven treballant en primera línia per a atallar el foc en el primer. La recuperació dels cossos no començarà fins que s’extingeixin les flames, han explicat fonts del govern cubà.

A més, més de 4.000 persones han estat desallotjades d’habitatges de Matanzas situats en les proximitats del parc industrial.

L’incendi es va declarar al voltant de les 19.00 hora local (23.00 GMT) del divendres, segons les primeres hipòtesis quan un llamp va impactar en un tanc de combustible. Aquella mateixa tarda va explotar el primer dipòsit, amb uns 25.000 metres cúbics de petroli, i cap a les 7.00 hora local (11.00 GMT) va prendre el segon, amb una quantitat indeterminada de fuel. Cap a les 23.30 hora local del diumenge (3.30 GMT del dilluns) es va produir el col·lapse del segon dipòsit.

Les flames s’han elevat a vegades desenes de metres, tenyint el cel de la pròxima a Matanzas de vermell, i l’enorme columna de fum negre ha afectat l’Havana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia