Successos

Salman Rusdhie sobreviu amb respiració assistida

L’escriptor ha estat operat i podria perdre un ull, segons ha informat el seu agent literari

L’agressor de l’atac, un jove de 24 anys i resident a Nova Jersey, ha estat detingut

L’escriptor britànic d’origen indi Salman Rushdie està connectat a un respirador i podria perdre un ull arran de l’atac que va rebre aquest divendres mentre participava en un acte a l’oest de la ciutat de Nova York. “Les notícies no són bones”, ha dit l’agent de l’autor, Andrew Wylie, segons recullen diversos mitjans d’Estats Units. “Podria perdre un ull, els nervis del braç van patir talls i el fetge està afectat per les ganivetades”, ha detallat. Rushdie es troba en un hospital de Pennsilvània, on l’han operat durant la nit.

La policia ha pogut detenir l’atacant, un jove de 24 anys, Hadi Matar , i resident a Nova Jersey, just després de l’agressió.

Rushdie és autor de la novel·la Els versos satànics, una obra que ha provocat que pateixi una persecució en diversos països per considerar-la blasfema. A l’Iran, el 1989 el llavors líder suprem del país, Ruhollah Khomeini, va demanar l’assassinat de Rushdie per aquesta obra.

Rushdie, de 75 anys, viu amenaçat per una fàtua (decret religiós) que el condemna a mort per blasfèmies i que el va obligar a passar anys en la clandestinitat després de la publicació del seu llibre Els versos satànics el 1988. L’obra, una novel·la en la qual la ficció es combina amb la reflexió filosòfica i el sentit de l’humor, va despertar les ires d’una part dels musulmans xiïtes, que la van considerar un insult a l’Alcorà, a Mahoma i a la fe islàmica, i va ser prohibida a l’Índia, el Pakistan, Egipte, l’Aràbia Saudita i Sud-àfrica. Fa prop de 20 anys que Rushdie viu a Nova York.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia