Successos

A presó el detingut per assassinar a una dona a Empuriabrava i robar-li l’autocaravana per fugir

L’investigat explica que va cometre el crim obeint una veu interior que li ordenava matar qui es trobés dins l’habitatge

El jutjat de guàrdia de Figueres ha enviat a presó el detingut per assassinar d’un tret una dona a Empuriabrava, robar-li l’autocaravana i fugir carretera amunt fins a Portbou, on la policia va arrestar-lo. La causa està oberta per assassinat, violació de domicili, tinença il·lícita d’armes i robatori. Tant a comissaria com al jutjat, el detingut ha dit que va cometre el crim obeint una veu interior que li ordenava matar qui hi hagués dins l’habitatge. Es va trobar la víctima dormint, li va tapar la cara amb un coixí i li va disparar a boca de canó. L’home, un alemany de 57 anys, també ha declarat que li havia agafat la pistola al seu germà a principis d’agost abans de marxar d’Alemanya en bicicleta amb intenció de fer el camí de Santiago.

El detingut, un alemany de 57 anys, portava des de divendres passat a comissaria. La Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Llançà van aconseguir detenir-lo al mig del nucli urbà de Portbou, quan fugia amb l’autocaravana amb intenció de creuar la frontera. L’havia robada ell mateix d’una casa d’Empuriabrava, on havia entrat poca estona abans i n’havia mort d’un tret la propietària.

Tant en seu policial com davant del jutjat d’instrucció, l’investigat ha explicat la mateixa versió dels fets. El detingut, que viu a Berlín on havia treballat de xofer, ha explicat que no portava gens bé haver-se separat amb la dona. I que a principis d’agost, això el va empènyer a robar una pistola de casa del seu germà (que també s’està a la mateixa ciutat). Ho va fer aprofitant que havia marxat de vacances i que ell es trobava sol al domicili.

El 2 d’agost, el detingut va obrir l’armer del germà, va agafar la pistola i també es va endur tres carregadors. Aquell mateix dia, va pujar a la seva bicicleta i va començar a pedalar cap al sud, amb intenció de fer el camí de Santiago. L’investigat ha explicat que va decidir endur-se l’arma per poder-se suïcidar si durant el viatge se sentia enfonsat.

El dia abans del crim, dijous de la setmana passada, l’home ha relatat que havia passat la nit a França, en una casa a prop de la platja. I que l’endemà va agafar al bicicleta, va travessar els Pirineus i va arribar pedalant fins a Empuriabrava.

Per l’autocaravana

Un cop a la marina, l’home ha explicat que va aturar-se davant la casa de la víctima perquè va veure-hi aparcada l’autocaravana amb matrícula alemanya, i perquè el portal estava obert. El detingut va estar-se mitja hora rondant pels voltants de la casa, sota un pont, i ha dit que interiorment no sabia si suïcidar-se o robar l’autocaravana.

Ha dit que obeint una veu interior, va decidir-se per cometre el robatori. Segons la seva versió, va accedir a l’habitatge a través d’una porta que estava oberta, va pujar al primer pis i a l’habitació va trobar-se amb la víctima dormint. Allà, li va tapar la cara amb un coixí i li va disparar un tret a boca de canó.

Després, va agafar les claus de l’autocaravana i va posar-se a conduir cap al nord. El seu objectiu, ha relatat, era arribar fins a Luxemburg. Segons fonts properes al cas, la investigació de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra de la regió policial de Girona apunta que arrestat i víctima no es coneixien de res. De fet, la dona s’havia quedat a casa i no va anar a un dinar perquè es va sentir indisposada. Va ser el seu home qui va trobar el cos sense vida de la dona quan va arribar al domicili i va alertar, a través d’un conegut, els serveis d’emergències.

La policia li va poder seguir el rastre utilitzant el GPS de l’autocaravana. Va aconseguir aturar-lo abans no creués la frontera, a Portbou. A la detenció hi van participar efectius dels tres cossos.

Presó per assassinat

El detingut ha passat aquest dilluns al matí a disposició del jutjat d’instrucció 1 de Figueres, en funcions de guàrdia. Atenent a la petició del fiscal, Enrique Barata, el jutjat ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’investigat. La causa està oberta per assassinat, violació de domicili, tinença il·lícita d’armes i robatori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia