Successos

Pugen a divuit els ferits en l’ explosió a la Casa de Cultura de Girona

S’estava realitzant un experiment amb nitrogen dirigit pel divulgador Dani Jiménez

Ja són almenys divuit els ferits de diversa consideració a conseqüència de l’explosió d’aquest vespre a la casa de cultura. Entre els ferits hi ha nens i adults. Segons fonts de Salut, els ferits de més consideració, 5 en total, han estat traslladats a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, mentre que la resta han estat derivats a l’Hospital Santa Caterina de Salt i al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Güell. Entre els ferits greus al Trueta hi ha una nena de 5 anys, i menys greus, hi ha un home de 31 anys i dos nens més de 10 i 12 anys. També hi ha una dona de 47 anys ferida lleu.

A la Casa de Cultura de Girona, s’hi estava realitzant la Nit de la Recerca de la UdG. Segons sembla, l’explosió s’hauria produït a conseqüència d’un dels experiments que s’estaven fent amb uns bidons plens de nitrogen, que estava dirigint el divulgador científic Dani Jiménez. Un dels ferits de consideració és la persona que estava manipulant els bidons, que ha quedat estesa al terra. Segons ha explicat la UdG es tracta d’un experiment de divulgació científica, que es realitza de forma habitual en aquest tipus d’actes i que dona lloc a un núvol de vapor d’aigua i que, en aquest cas, s’ha produït la formació d’un volum excessiu de vapor d’aigua. Aquesta expansió ha provocat en el públic més proper afectacions de consideració diversa.

Els Bombers hi han enviat 6 dotacions, i també hi actuen unitats dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El succés ha tingut lloc cap a tres quarts de vuit, quan es feien uns experiments amb nitrogen. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que no hi ha risc químic. Un dels ferits, justament, seria l’ajudant de l’experiment. Protecció Civil ha activat el pla Procicat en estat d’alerta.

La Universitat de Girona (UdG) ha emès un comunicat en què lamenta l’accident produït en el marc de la 16ena Nit de la Recerca i mostra el seu desig perqupe “les persones ferides del públic així com el treballador de l’empresa ferida greu que duia a terme l’espectacle es recuperin favorablement al més aviat possible”. La Universitat de Girona es posa al servei de tothom que hagi pogut resultar afectat per aquest accident. Així mateix, la UdG agraeix la professionalitat dels equips d’emergència i de seguretat “i en especial la serenor que ha mostrat en tot moment el públic assistent a l’acte, fet que ha permès una evacuació ordenada i diligent.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia