Successos

El 60 % dels delictes sexuals els cometen desconeguts o coneguts recentment

Les denúncies per violència sexual creixen a Catalunya un 25 % respecte al 2019

Les denúncies per violència sexual han crescut aquest any a Catalunya un 25 % respecte al 2019, amb 3.204 casos, de les quals el 60 % han estat comeses per desconeguts o recentment coneguts, mentre que 51% han estat grupals, de diversa tipologia, especialment en l’àmbit de l’oci nocturn.

Així ho han desvetllat en roda de premsa el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, la de Feminismes, Tània Verge, i la portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, que han insistit a advertir que encara persisteix una “xifra negra” de casos de violències sexuals que no es denuncien, per por, estigma o vergonya, entre altres motius.

En concret, segons les dades dels Mossos d’Esquadra, fins a finals d’octubre d’aquest any la policia autonòmica ha instruït 3.204 denúncies per violència sexual, la qual cosa suposa un 25 % més que el 2019 -l’últim curs comparable abans de les restriccions per la pandèmia-, i d’aquestes, 1.453 a l’estiu, entre juny i setembre, amb un repunt del 28,6 % respecte al 2019.

Segons els Mossos, el 48,3 % de les agressions i els abusos sexuals es cometen en un domicili, si be aquest fet no suposa que totes elles corresponguin a la violència en l’àmbit intrafamiliar ni que l’autor pertanyi a l’entorn de la víctima -que representa el segon grup majoritari d’agressors-, segons ha precisat Escudé.

Després dels domicilis, els delictes sexuals es duen a terme en segon lloc a la via pública (22,6 %), seguida d’espais d’oci (4,6 %) i espais de concurrència pública, com platges, transport públic, restauració i hostaleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia