Successos

Prohibeixen la sortida del país a la dona que va simular estar de part per fer aterrar un avió al Prat

La jutgessa la deixa en llibertat amb càrrecs i s’ha de personar cada dia en seu judicial

La jutgessa del jutjat d’Instrucció número 5 del Prat de Llobregat en funcions de guàrdia ha prohibit la sortida del país a la dona embarassada que la matinada de dimecres va simular que es posava de part per fer aterrar un avió a l’aeroport de Barcelona. Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la detinguda s’ha acollit al seu dret a no declarar. La magistrada l’ha deixat en llibertat amb càrrecs, li ha retirat el passaport i s’ha de personar cada dia en seu judicial. La dona està acusada dels delictes de desordre públic i afavoriment de la immigració il·legal. 28 persones del vol procedent de Casablanca amb destí Istambul van aprofitar l’aterratge d’emergència per fugir de l’avió. Dotze ho van aconseguir.

En el moment de desembarcar la dona, el grup va aprofitar per fugir. Els policies que hi havia a la pista d’aterratge van interceptar 14 persones, també la dona embarassada. D’aquests, cinc van tornar a l’avió perquè ells mateixos van voler.

Posteriorment, els Mossos van detenir una persona fora de l’aeroport, i la Guàrdia Civil en va detenir una a dins. La policia busca les altres 12 persones que van aconseguir fugir.

El vol, de la companyia Pegasus, portava 228 passatgers. Una d’elles, embarassada, va assegurar que havia trencat aigües, motiu pel qual es va demanar un aterratge d’emergència. L’aeroport va activar el protocol habitual, desplaçant a la pista dues patrulles de la Guàrdia Civil, una de la Policia Nacional i els serveis mèdics.

En moment de desembarcar la dona es va produir la fugida. Dels 28 que van intentar fugir, 16 van ser interceptats i 12 estan en recerca. Cinc passatgers van tornar a l’avió, vuit més es van quedar a terra i ara se’ls iniciarà un procés d’inadmissió de retorn. La dona va ser traslladada a l’hospital Sant Joan de Déu, on no se li van trobar indicis d’estar de part.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia