Successos

Detenen una funcionària de presons i dos interns per introduir drogues en centres penitenciaris

La dona i un dels reclusos van coincidir primer a Puig de les Basses i després a Lledoners

Els Mossos d’Esquadra han detingut una funcionària de presons i dos interns per introduir i distribuir drogues en centres penitenciaris. Un dels reclusos era qui coordinava, mentre que la funcionària facilitava informació i adquiria drogues i el tercer les introduïa al centre penitenciari a l’interior del seu cos. La dona i un dels interns van coincidir prèviament a la presó de Puig de les Bases, on ja estaven duent a terme aquesta activitat il·legal. Després ell va ser traslladat a Lledoners, i la funcionària va demanar un canvi de destinació cap al mateix centre penitenciari.

La investigació , tutelada pel jutjat d’instrucció número 7 de Figueres, va començar a finals del 2021, quan l’Àrea d’Informació i Seguretat del Departament de Justícia (AIS) va informar els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Entorn Penitenciari (UEP) que diversos interns, en connivència amb una funcionària de presons, estaven introduint i venent substàncies estupefaents a Puig de les Basses.

La investigació va tenir com a objectiu conèixer les rutines de la funcionària de presons que, durant el mes de març, havia sol·licitat un canvi de destinació. La investigada i un altre dels investigats van coincidir a Puig de les Bases durant un temps, fins que al mes de gener el reclús va ser traslladat a Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. Tenia diversos expedients per tinença d’objectes o substàncies prohibides a l’interior de la presó. Els investigadors sospitaven que el canvi de lloc de la funcionària estava relacionat amb l’activitat delictiva que feia amb l’intern.

El reclús, a través dels seus contactes, indicava quan i a qui comprar substàncies estupefaents a la investigada. Un cop obtingudes, o la investigada o bé el tercer reclús les introduïen a la presó. Ell ho feia a l’interior del seu cos. A banda, la dona s’aprofitava de la informació que tenia pel seu càrrec per a dur a terme l’activitat il·lícita.

El 29 de novembre, agents de la UEP van detenir la funcionària de presons i els dos reclusos investigats. A banda, van entrar al domicili d’ella i a la cel·la d’un dels interns a Lledoners.

Els Mossos, juntament amb funcionaris de la presó de Lledoners, van intervenir diferents quantitats d’haixix i heroïna, principalment. Una de les intervencions es va fer a un dels interns quan aquest la volia introduir al centre penitenciari. A més, també es van intervenir diners en efectiu, documentació i telèfons mòbils.

La detinguda, de 50 anys, va passar a disposició judicial i el jutjat que instrueix la causa va decretar la seva llibertat amb càrrecs, mentre que els dos reclusos, de 38 i 24 anys, també van ser detinguts al mateix centre penitenciari, on continuen interns. A ella se li atribueix un delicte contra la salut pública i revelació de secrets, i a ells només el primer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia