Successos

Andalusia

L’Audiència Nacional prorroga 48 hores la detenció del presumpte terrorista d’Algesires

El sospitós haurà de passar a disposició judicial dilluns al vespre

El jutge li atribueix delictes d’assassinat i lesions amb finalitats terroristes

L’Audiència Nacional (AN) espanyola ha acordat prorrogar 48 hores més la detenció del presumpte autor de l’atac mortal contra dues esglésies catòliques dimecres passat a Algesires (Andalusia), en el que va perdre la vida un sagristà i quatre persones més van resultar ferides.

El jutge Joaquin Gadea ha acceptat així la petició de la Policia Nacional, que havia demanat més temps per interrogar el sospitós. Finalment, el suposat gihadista haurà de ser posat a disposició judicial abans de dos quarts de vuit del vespre de dilluns vinent.

El magistrat aplica l’article 520 aplica en aquesta decisió l’article 520 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, que permet allargar dos dies l’arrest policial en cas de terrorisme.

Gadea argumenta que cal practicar una sèrie de diligències per resoldre sobre la situació personal de l’investigat que no es podran realitzar en el període inicial de detenció de 72 hores.

Yasin Kanza va ser detingut dimecres a la nit després d’agredir amb un matxet de grans dimensions a diverses persones a dues esglésies d’Algesires, una de les quals va morir –el sagristà Diego Valencia– i quatre més van patir ferides.

El jutge, que l’investiga per terrorisme, li atribueix els delictes d’assassinat i lesions amb finalitats terroristes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia