Successos

israel

Set morts en un atac armat en una sinagoga de Jerusalem est

Tres persones han patit ferides de gravetat i han estat traslladades als serveis hospitalaris

Set persones han mort aquest divendres per trets en un atac armat en una sinagoga situada en un assentament jueu del Jerusalem est ocupat, un atemptat que ha estat celebrat per milícies palestines com a venjança per la mort el dijous de 10 palestins per forces israelianes.

“Com a resultat del tiroteig, set civils van morir i altres tres van resultar ferits amb diferents nivells de gravetat”, ha informat la Policia en un comunicat.

Es tracta de l’atac més mortífer dels últims anys a Israel.

A més de les víctimes mortals, l’atacant ha estat mort per la Policia després de fugir del lloc dels fets. “El terrorista va ser neutralitzat i després declarat mort”, ha indicat la Policia.

A Israel, el terme “terrorista” sol utilitzar-se per a qualsevol agressió comesa per palestins per motius nacionalistes, si bé encara no s’ha revelat la identitat de l’agressor.

En un inici, les autoritats havien informat només de les cinc persones que van morir en el lloc dels fets.

L’incident s’ha produït en Neve Yaakov, un assentament de colons jueus al Jerusalem est ocupat, on s’ha desplegat un ampli dispositiu policial. En l’escenari dels fets, diversos jueus observen el desenvolupament de les primeres investigacions policials mentre un grup de palestins ho celebraven.

“Es tracta d’un atemptat terrorista molt greu. Vam veure a una dona i a quatre homes estirats en la carretera. Van sofrir ferides de bala i no mostraven signes de vida, per la qual cosa vam haver de declarar la seva mort”, ha declarat el paramèdic Fadi Dekidek del servei d’emergències Magen David Adom.

L’atacant va arribar amb cotxe a un edifici utilitzat com a sinagoga, va obrir foc i va intentar fugir, mentre les autoritats van confiscar una pistola, pel que sembla la que va ser utilitzada en l’atemptat, segons mitjans locals, que asseguren que la policia estava buscant a altres possibles sospitosos que poguessin haver ajudat al pistoler.

Després de l’atac, el moviment islamista Hamàs, que governa la Franja de Gaza, va celebrar l’atac a través dels altaveus de les mesquites, però sense reivindicar-lo. També es van sentir trets a l’aire en l’enclavament costaner mentre nombrosos automobilistes feien sonar les seves botzines cridant “Déu és gran”.

“Aquesta operació heroica és en venjança pels màrtirs de Jenín. L’operació a Jerusalem és la resposta natural als crims d’ocupació a Jenín”, ha afirmat el portaveu d’Hamàs, Hazam Qassem.

Per part seva, el Gihad islàmic també ha celebrat “l’operació heroica que demostra que l’enemic només entén el llenguatge de la força” i “que el poble palestí viu en unitat política i geogràfica”.

A mesura que la notícia de l’atac era difosa pels mitjans de comunicació, s’escoltaven celebracions en ciutats palestines de la Cisjordània ocupada, com Ramallah, Jenín i Nablus, així com en el camp de refugiats de Shuafat, a Jerusalem est.

Aquest incident es produeix enmig d’una escalada del conflicte israelià-palestí.

Aquest divendres Israel va bombardejar la Franja de Gaza en represàlia pel llançament de diversos coets des de l’enclavament costaner, un dia després que deu palestins van morir a la Cisjordània ocupada a les mans de forces israelianes, nou d’ells durant una batuda militar en el camp de refugiats de Jenín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia