Successos

Firmes contra un veí de Sant Aniol que causa danys

Els veïns del municipi i els de les Planes d’Hostoles volen reforçar les denúncies que han rebut els Mossos

L’home ha estat detingut pels Mossos

Els veïns de Sant Aniol de Finestres han denunciat que fa més de dos anys que senten el seu dia a dia condicionat pel comportament del veí que dijous passat va ser detingut pels Mossos per un presumpte delicte de danys i un de robatori amb força. Afirmen que el seu comportament és temerari, agressiu i intimidador i reclamen assistència psiquiàtrica urgent per a ell, afectat d’una malaltia mental que li provoca accentuats trastorns de la conducta.

Els veïns, fins i tot, s’han organitzat en un grup de Whatsapp per autoprotegir-se de l’home, que sol anar armat amb matxets. A més, conjuntament amb els veïns de les Planes d’Hostoles, on l’home també ha causat problemes, han iniciat una recollida de signatures per reclamar als estaments judicials, policials i sanitaris que actuïn. Així mateix, han demanat a tothom qui hagi patit danys materials o personals que ho comuniquin per fer força a les denúncies existents i han animat a presentar les corresponents denúncies individuals. “Volem dir prou a la por i a l’assetjament constant i prolongat en el temps a què estem sotmesos per part d’aquesta persona, que amb la seva conducta manipula, atemoreix, agredeix i limita la llibertat dels altres”, afirmen en un comunicat. I, a més, hi afegeixen: “Denunciem la negligència del sistema jurídic i de la sanitat pública, a què ens hem adreçat reiteradament, perquè, tractant-se d’un cas de salut mental amb conseqüències cada cop més greus, no hi donen una resposta resolutiva.”

L’alcalde de Sant Aniol, Francesc Oliveras, també ha estat molt crític amb l’actuació dels jutjats d’Olot i ha remarcat que el veí ara detingut pels Mossos té moltes denúncies i fins i tot ordres d’allunament per actes delictius en molts pobles. Com a mostra del seu comportament, l’alcalde ha detallat que en la detenció van intervenir sis agents.

Els Mossos van detenir-lo per un avís que el jove, de 27 anys i que duia un matxet enfundat, era al davant d’un establiment i es mostrava molt alterat. Segons els Mossos, els dies abans, havia provocat danys en dos masos i en una marquesina pública, valorats en més de 1.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia