Successos

La CrÒNICA

Susqueda: el cotxe de l’escena del crim

La parella assassinada a Susqueda, si l’informe de posicionament Google del telefon d’en Marc no enganya, va estar just al lloc on, en aquell temps, Bartomeu Soler (l’home que vivia en una barraca) aparcava, ben amagat, el seu cotxe. En aquells moments era un Peugeot 106 de color gris que tenia, almenys uns dies després del dia del crim, el vidre posterior i el de la finestra del conductor trencats. Així estava, amb els vidres tapats amb plàstic també esparracat, el 9 de desembre del 2017, quan es va fer la foto que acompanya aquesta crònica. Aquells dies, gent que participava en la recerca d’en Marc i la Paula, desapareguts el 24 d’agost, es va sorprendre que en aquella raconada hi hagués un cotxe que semblava embarrancat. El 26 de gener del 2018, per petició de Bartomeu Soler, una grua va treure el cotxe d’aquell lloc ran del pantà i el va traslladar a un taller d’Anglès. Soler, que també tenia una bicicleta per baixar als pobles, deia que estava tip que li fessin danys al cotxe i que el 106 no li anava bé per fer la pujada per arribar a la pista i va optar per deixar el 106 al taller i comprar un Ford Focus, que considerava més idoni per al lloc per on havia de transitar.

Mentre que l’Opel Zafira, de la parella assassinada, el gener del 2018 ja havia anat a parar a un desballestament de Múrcia –perquè el fiscal i el jutge, tot i pensar que l’homicida l’havia conduït, manipulat i enfonsat al pantà, van considerar que no era cap prova de convicció–, el 106, molt atrotinat i en aparença inservible, no va anar al desballestament. El 17 de febrer del 2018, es va registrar el canvi de nom, i el vehicle, que en aquell moment no arribava als 100.00 quilòmetres, ha funcionat perfectament aquests darrers cinc anys. I ha fet continus viatges des de Girona fins a l’Estat francès cada setmana, perquè un membre de la família que se’l va quedar hi exerceix de fisioterapeuta. Ara, amb molts quilòmetres més, el 106 fa unes dies que ha tornat al taller i no és clar si aquest cop trobarà nous propietaris o acabarà al desballestament.

Ara, les dades aportades per l’informe de Google assenyalen que el Peugeot 106 hauria coincidir en l’espai i el temps amb la parella que va desaparèixer el 24 d’agost i, 32 dies més tard, va aparèixer morta a trets dins del pantà. A les 10.27 h, l’hora en què el telèfon de la Paula va enviar el darrer missatge a la seva mare per dir que passava el dia a fora, Google situa el telèfon d’en Marc, que fins llavors anava dins del Zafira, arran de la pista, a l’entrada del baixant que porta fins on Bartomeu Soler aparcava el cotxe. Fins a les 10.37 h, el telèfon fa petits moviments cap endavant i cap als costats. I a les 10.45 h, Google situa el telefon del noi just al replà on hi havia el 106. El telèfon no marca moviment del telèfon durant uns 50 minuts i continua situat al punt on hi havia el 106 entre les 11.20 h i les 11.26 h, l’hora en què van sonar els trets homicides segons va establir la investigació a partir del testimoni i els aparells gps que duien la parella de senderistes que passaven per la pista que mena a Sant Martí. A les 11.40 h, després del crim, el telèfon se situa altre cop a l’entrada del baixant, dalt la pista, on se suposa que van aturar el Zafira, i a les 11.47 h, torna a ser al lloc on era el Peugeot 106. Aquestes dades denoten que en Marc i la Paula podrien haver estat en contacte amb el 106. Podria aquest cotxe ser una peça de convicció?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia