Successos

Troben al pantà de la Llosa del Cavall un cadàver que pot ser el del mossèn desaparegut

El bisbat de Solsona ha rebut la comunicació de la troballa d’un cadàver que segons tots els indicis correspon a mossèn Xavier Castelló, el capellà que va desaparèixer el 17 de novembre quan va sortir a fer una volta pels entorns del Santuari del Lord. El cos el van trobar diumenge uns pescadors al pantà de la Llosa del Cavall, el gran embassament que es divisa des del santuari on es va perdre el rastre del capellà.

Xavier Castelló, un capellà de 78 anys que havia estat missioner i que vivia a la residència del seminari de Solsona, va anar el 17 de novembre passat al santuari de Lord, a Sant Llorenç de Morunys. Va dir que anava a fer un volt pels entorns i ja ningú l’ha tornat a veure mai més. Tot apunta que Castelló, que tenia problemes de memòria, s’hauria desorientat. Quan va desaparèixer es va activar el dispositiu d’emergències (bombers, mossos, agents rurals, voluntaris, helicòpter...) per buscar-lo a la zona on se l’havia vist per darrera vegada. Es va trobar una peça de roba que es va considerar que era un bon rastre per buscar-lo. Però després de cinc dies de recerca infructuosa, que també va incloure el rastreig dels entorns del pantà, els equips d’emergència es van retirar. 

La troballa del cos al pantà feta per uns pescadors coincideix amb la petició que havia fet una amiga del capellà al Bisbat de Solsona perquè es reprengués la recerca, si calia, amb mitjans privats i voluntaris.

Tot i que tots els indicis apunten que el cos és el de mossèn Castelló, s’haurà d’esperar a certificar-ho de forma científica a través de les empremtes, si són identificables, el dental o l’ADN.

Un mossèn de Torelló, trobat mort estimbat

El dia 13 de març es va trobar en un estimball de Tavertet el cadàver de Joan Sanglas, el mossèn del Santuari de Rocaprevera de Torelló que estava desaparegut des des del dia abans, el diumenge. Aquell dia Sanglas va dir la missa del matí, va anar a Tavertet a dinar i a la tarda va sortir amb la intenció d’anar a buscar una cova que recordava de quan era petit. I no va tornar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia