Successos

Mor despenyat un habitant de la cala Montjoi de Roses

El cos de Josep Oriol Galí Camprubí va ser trobat a la platja amb traumatismes al cap i a les cames

Josep Oriol Galí Camprubí, de 72 anys, que habitava en la històrica casa Camprubí de la cala Montjoi de Roses va ser trobat mor a la zona de la platja divendres passat. Va ser una veïna de Roses que passava per la zona que va trucar a la Policia Local a quarts d’11 del matí dient que hi havia una persona que semblava morta a la platja. Quan hi va arribar la comitiva judicial es va comprovar que l’home era mort i que tenia traumatismes importants al cap i a les extremitats que podien ser compatibles amb un despenyament.

La víctima anava vestit amb roba i sabates de senderisme i duia també una motxilla i uns prismàtics, que tenien l’òptica trencada. Josep Oriol Galí era un home que acostumava a fer grans caminades per la zona i un observador de les aus. Una de les hipòtesis que contemplen els investigadors és que Galí es despenyés accidentalment per algun dels penya-segats que hi ha a la zona dels voltants de la cala Montjoi i que després el mar arrossegués el cos fins a la platja on el van trobar.

La casa on vivia Galí és un edifici històric que, segons consta documentat a l’arxiu municipal, havia albergat l’església de Sant Tomàs. A mitjans del segle XIX el va comprar el militar Josep Camprubí Escudero a uns frares. Durant la Guerra Civil va quedar pràcticament destruït i es feia servir com a estable per al bestiar a mitjans dels anys 50 del segle XX es va reconstruir per a ser habitada.

Els mossos s’han fet càrrec de la investigació del cas i intenten trobar testimonis que haguessin pogut veure Galí abans de la caiguda per poder aclarir que es tracta d’una mort accidental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia