Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: les peces del caiac i la tesi dels Mossos

Apunten que el lloc on van aparèixer ha de ser on l’autor va baixar de la canoa després de llençar els cossos

Els Mossos han aportat al jutjat de Santa Coloma un informe que, tot i que no conté els resultats de les anàlisis de la policia científica sobre les peces de caiac trobades al gener, dona per bo que els accessoris (peces inflables i un inflador de peu) són part del caiac que duien Marc i Paula, la parella assassinada al pantà de Susqueda l’agost del 2017. Tot i que el lloc on van aparèixer les peces és molt proper al darrer punt on Google situa el telèfon d’en Marc, al costat del torrent de la font del Borni, els Mossos, segons es dedueix del seu informe, no preveuen pas la possibilitat que aquell lloc fos el punt on la parella arribés per posar el caiac a l’aigua, sinó que mantenen la tesi que la troballa de les peces marca el punt on “l’autor “ (en referència a Jordi Magentí) hauria desembarcat del caiac per tornar a terra ferma i continuar a peu. Textualment: “La troballa (zona propera a la localització dels cadàvers) determina una possible ruta de sortida de l’aigua per part de l’autor, un cop va enfonsar els cadàvers al pantà, marcant molt possiblement la zona per la qual va fer peu a terra, tot ocultant les peces mòbils i no fixes del caiac a terreny ferm i sec (susceptibles de sortir flotant en el moment d’enfonsar l’embarcació).” Els investigadors, doncs, segons aquests darrer informe, mantenen la tesi que el crim es va perpetrar a la Rierica i que, després, Magentí (que no sap nedar) hauria pujat els cadàvers al caiac, hauria remat riera de Rupit avall, hauria llençat els cossos a l’aigua i després hauria baixat a la zona on es van trobar les peces i des d’allà hauria emplenat el caiac de pedres, l’hauria tallat i empès cap a l’aigua. Quan l’hauria tirat a l’aigua? El caiac va aparèixer el 26 d’agost a la deriva a l’altre costat, prop de l’embarcador. Els trets que marquen l’hora del crim van ressonar entre les 11.20 i les 11.26 h, però cap de les persones que els van sentir (els estadants del mas Llomar i dos senderistes) ni altra gent que eren vora el pantà han relatat haver vist cap caiac a l’aigua aquell matí del dia 24. En canvi, força gent el va veure mig enfonsat el matí del dia 26.

Google marca que el telèfon d’en Marc era just al punt on Bartomeu Soler, l’home de la barraca, aparcava el seu cotxe, però un informe dels Mossos indica que aquesta posició és “impossible” per pèrdua de cobertura. Asseguren, en canvi, que la resta d’ubicacions són molt precises, fins a la de les 10.37 h, que situa el telèfon a l’entrada del baixant que mena a l’aparcament. a uns 100 metres de la posició “impossible”. Els Mossos, que van anar al pantà tres dies a fer proves amb uns aparells de la mateixa marca, mantenen, tot i que Google no marca cap posició del telèfon de Marc més enllà de la font del Borni, que Marc i Paula van circular amb el cotxe uns 9 km per la pista fins a aparcar a l’altre costat i que van inflar el caiac i van navegar fins a la Rierica, on van ser tirotejats. Informen que demostraran que tenien temps amb un altre informe que encara no han acabat. Cap testimoni relata haver vist el Zafira dels nois transitar per la pista ni passar pel Mas Llomar. Aquest diari va cronometrar la ruta i va deduir que faltava temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia