Successos

Presenten una reclamació per l’intercanvi de dos nadons a la Vall d’Hebron el 1972

L’afectat demana una indemnització de 3 milions d’euros

Un home ha presentat una reclamació a l’Institut Català de la Salut (ICS) perquè considera que va ser intercanviat per error amb un altre nadó a l’Hospital Vall d’Hebron l’any 1972 i en demana 3 milions d’euros d’indemnització. Segons informa l’ACN, l’home va fer una consulta en una plataforma especialitzada en llinatges genealògics i va descobrir que estava vinculat a una dona de Barcelona.

El denunciant va contactar amb aquesta dona, que va acceptar fer-se un test genètic que va donar resultat positiu pel que fa als vincles entre tots dos. Van descobrir també que el pare d’aquesta dona tenia un germà que havia nascut a l’Hospital de la Vall d’Hebron amb el mateix equip mèdic i el mateix dia, però pocs minuts abans que el denunciant.

L’home ha deduït, doncs, que la dona amb qui el vincula el test genètic és la seva neboda biològica. Es dóna la circumstància que el pare de la dona, l’home amb qui suposadament va ser intercanviat i els pares biològics del denunciant són morts i no es poden fer més comprovacions. Però el denunciant sí que ha sotmès a proves d’ADN la que ha estat fins ara la seva família, que ell considerava biològica, i els resultats no van presentar compatibilitats de parentesc, dada que confirmaria l’error de fa cinquanta anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia