Successos

successos

Desactivat el PLASEQTA per una fuita de butadiè en una empresa del Tarragonès

L’incident no ha provocat ferits ni afectacions en l’entorn

Protecció Civil ha desactivat el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (PLASEQTA), que estava en fase d’alerta, després d’un incident a l’empresa Repsol Química, situada al Polígon Nord del Morell.

Els fets, segueix informant l’ACN, han tingut lloc a les 5.35 hores, quan s’ha detectat una fuita de butadiè a la línia de producció. L’incident s’ha notificat al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT). L’empresa ha col·laborat amb els bombers del parc químic i no s’han registrat persones ferides ni afectacions a l’entorn. Aquest és el segon cop en cinc dies que s’activa en situació d’alerta aquest pla d’emergència a l’àrea de Tarragona.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat els Mossos d’Esquadra, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues dotacions del Servei d’Emergències Mèdiques.

Un cop s’ha buidat la canonada on hi havia el butadiè per part dels tècnics, la fuita ha finalitzat i la situació ha quedat totalment controlada. Segons Protecció Civils, els valors fora de la planta no han suposat cap risc per la població.

El Grup de Control Ambiental ha pres mesures a les rodalies de l’empresa i a zones pròximes. El GCA ha detectat valors negatius o amb presència del producte en quantitats molt baixes i molt per sota de llindars d’afectació, tant de toxicitat com d’inflamabilitat.

Els Bombers i l’empresa han informat a les 07:10 h que la fuita estava localitzada i controlada. Les mesures de qualitat ambiental continuaven donant valors negatius i per això s’ha decidit desactivar el PLASEQTA passant a prealerta. A les 09:22 h s’ha posat fi a l’incident.

El passat 26 de desembre un incendi en a l’empresa Salvat Logística SA, situada prop del Centre d’Intercanvi de Mercaderies (CIM) de Reus, va obligar a confinar el sector nord de La Canonja (Tarragonès). Protecció Civil va activar en alerta el PLASEQTA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia