Successos

xina

Executen un pare i la seva parella per la mort dels dos fills de l’home

Zhang Bo va llançar per un quinzè pis les criatures per les pressions de Ye Chengchen

Un home i la seva parella sentimental van ser executats dimecres a la Xina per haver llançat dos nens per la finestra del seu apartament, en el quinzè pis de l’edifici, segons informacions dels mitjans locals citats per l’agència Efe. Zhang Bo i Ye Chengchen havien estat declarats culpables de la mort d’una nena de dos anys i d’un nen d’un any el novembre del 2020 a la ciutat de Chongqing, al centre de la Xina, en un crim que va indignar el país.

Zhang, el pare dels petits, i Ye, la seva nova parella, tots dos de 29 anys, van ser executats a Chongqing, després que el Suprem hagués revisat el seu cas i hagués ratificat la condemna a mort imposada a la parella pel Tribunal Popular Intermedi de la ciutat el desembre de 2021, explica l’agència Efe que cita informacions locals.

La sentència diu que Zhang Bo, pare de les víctimes, va començar una relació amb Ye el 2019 i inicialment li va amagar que estava casat i tenia dos fills. Ye ho va descobrir i Zhang es va acabar divorciant de Chen Meilin. Va ser aleshores, segons recull la sentència, que la parella va començar a planejar l’assassinat dels fills de l’home.

“Ye el va pressionar perquè cometés el crim. Ella no volia que el seu futur marit tingués fills amb una altra dona”, va dir la primera sentència del Tribunal Popular de Chongqing, ratificada després pel Suprem.

“Quan els nens ja no hi siguin, em casaré amb tu. Per què no els mates ja a tots dos?”, va escriure en un missatge Ye al seu xicot, segons van revelar converses presentades durant el judici per l’exesposa de Zhang. El pare va llançar els dos petits per la finestra del seu pis, un quinzè, mentre era sol amb ells. El nen va morir instantàniament.

L’execució d’aquesta parella no va ser l’única duta a terme dimecres a la Xina. El mateix dia es va executar Wu Xieyu, declarat culpable de matar a la seva mare a cops el 2015, segons va informar un comunicat del tribunal de la província oriental de Fujian recollit per les agències.

Les autoritats xineses no faciliten dades oficials sobre el nombre de condemnats a mort, però informes d’Amnistia Internacional apunten que “es creu que es duen a terme milers d’execucions a la Xina”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia