Successos

Nigèria

Segresten més d’un centenar d’alumnes de primària

Un grup d’homes armats ha irromput aquest matí en una escola de l’Estat de Kaduna

Entre els captius també hi podria haver membres del personal del centre educatiu

Un grup d’individus armats ha assaltat aquest dijous una escola primària i ha segrestat almenys cent cinquanta alumnes a l’Estat de Kaduna, al centre-nord de Nigèria.

El portaveu de la Policia de Kaduna, Mansur Hassan, ha confirmat l’incident però no ha donat detalls. “Els nostres homes segueixen el rastre dels delinqüents per atrapar-los i rescatar les víctimes”, s’ha limitat a dir.

Una font de la policia estatal ha explicat sota la condició d’anonimat que l’atac s’ha produït a primera hora del matí a Kuriga. Un grup d’homes armats ha irromput a trets a l’escola i s’ha endut els estudiants al bosc. La font ha apuntat que entre els ostatges també hi podria haver “membres del personal” del centre educatiu.

De moment, cap grup ha reivindicat l’acció ni ha demanat rescat. Tampoc està clara la xifra de segrestats. Alguns mitjans locals eleven el total d’ostatges a més de dos-cents però alguns testimonis locals la rebaixen a poc més d’un centenar.

L’ONG defensora dels drets humans Amnistia Internacional ha condemnat “el terrible segrest de 200 estudiants de primària i secundària i els seus professors a l’estat de Kadun”. L’ONG ha reclamat a les autoritats nigerianes que rescatin els ostatges “de manera segura” i que portin els segrestadors davant la justícia. L’entitat ha instat a prendre “mesures immediatament per evitar atacs a les escoles, per protegir la vida dels nens i el seu dret a l’educació”. “Les escoles han de ser llocs segurs, i cap nen hauria de triar entre la seva educació i la seva vida”, assenyala Amnistia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia