Successos

El quadern negre

Tura Soler

Nou anys buscant Caroline viva (mare) i morta (Mossos)

Una pericial apunta que el seu mòbil anava dins un cotxe i els Mossos excaven una finca de Sabadell buscant el cos

Es compleixen 9 anys de la desaparició de Caroline del Valle, la noia de 14 anys de qui es va perdre el rastre a la Zona Hermètica de Sabadell la matinada del 14 de març del 2015. Aquella nit, Caroline va anar a la zona de discoteques d’amagat de la família i el darrer cop que, segons testimonis, se la va veure, corria perquè van arribar els Mossos i ella i la seva colla, tots menors, no havien de ser allà.

En aquest moment, el jutjat de Sabadell que instrueix el cas manté el sobreseïment provisional de la causa, mentre que aquest darrer any, els pares de Caroline, amb el suport del detectiu Carlos García Barrett, intenten trobar un rastre de la noia amb l’esperança que sigui viva, i per la seva banda els Mossos han continuat fent prospeccions amb georadar i excavacions per trobar el cadàver de la noia, amb la hipòtesi que és un cas d’homicidi amb ocultació de cadàver.

García Barret, el detectiu que investiga per a Isabel Movilla, mare de Caroline, va encarregar un estudi del telèfon de Caroline al pèrit informàtic Jorge Coronado, que ha aconseguit extreure dades de geolocalització de l’aparell del dia de la desaparició. Segons aquest informe, que han entregat als investigadors dels Mossos, s’ha detectat uns moviments del telèfon que indicarien, per la rapidesa de connectar-se d’una antena a l’altra, que el telèfon (Caroline també?) anava dins d’un cotxe en circulació. L’estudi de Coronado situa el telèfon movent-se per un carrer i en direcció a la sortida de Sabadell, per l’autopista del Vallès. El detectiu considera que l’informe avala la possibilitat que algú s’hagués endut Caroline en un cotxe i per això l’ha aportat als Mossos perquè estirin aquest fil.

Un informe que manté el fil de l’esperança de trobar-la amb vida, i per això Isabel Movilla està pendent que els Mossos (tal com li van prometre) elaborin un retrat de com podria ser Caroline nou anys després, per poder difondre cartells de recerca amb la imatge de com seria amb 23 anys. Però el retrat, que comptava que podria difondre coincidint amb el novè aniversari de la seva desaparició, encara no s’ha executat. “M’han dit que necessiten que els passi una foto amb més qualitat que la que els vaig entregar per poder-lo fer amb bones condicions”, lamenta Isabel, que ha convocat una manifestació per al diumenge 24 de març a Barcelona. Sortirà de la plaça d’Espanya a dos quarts de sis de la tarda i anirà fins a la plaça de Catalunya. Objectiu: recordar Caroline i exigir que la busquin.

Els Mossos que investiguen la desaparició la continuen buscant, però amb la hipòtesi que la noia va morir el mateix dia de la seva desaparició. Els darrers mesos van fer moviments de terra amb una excavadora en una finca extensa i desurbanitzada situada als límits entre els termes municipals de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. L’espai excavat, encara dintre del terme de Sabadell, està delimitat per la rambla Ibèria i el carrer Croàcia, a mig quilòmetre de la Zona Hermètica, on es va perdre la pista de Caroline. No consta que es localitzés cap cadàver ni cap indici relacionat amb la noia desapareguda. El 2016 els Mossos ja van fer un rastreig a la zona del Castell de Can Feu, un xic més allunyat, i a l’altre costat de les vies del tren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia