Successos

SUCCESSOS

Desmantellen un grup criminal que va assaltar tretze domicilis a Catalunya

Una operació conjunta entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil s’ha resolt amb el desmantellament d’un grup criminal especialitzat en el robatori de domicilis i que actuava a Catalunya, Astúries i Cantàbria. S’han detingut nou persones –set homes i dues dones- com a presumptes autors de 22 delictes de robatori amb força a domicili, 13 a Catalunya, sis a Astúries i tres a Cantàbria. Els indicis recopilats en el decurs de la investigació van permetre acreditar el ’modus operandi’ d’aquesta organització criminal, que sovint actuava per separat: els pispes forçaven alguna de les finestres dels domicilis per irrompre a l’interior i utilitzaven majoritàriament el transport públic per desplaçar-se als municipis on cometien els robatoris.

La investigació es va iniciar a començaments de gener quan agents de Sant Boi de Llobregat va tenir coneixement d’un robatori amb força en un domicili de Santa Coloma de Cervelló. Unes setmanes més tard, els investigadors van ser alertats d’un segon robatori, aquest cop en grau de temptativa, al mateix municipi. Un equip d’investigació de Mossos va començar a rastrejar i va recopilar fins a 11 robatoris amb força més als municipis de Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló. Els lladres havien aconseguit accedir a l’interior dels habitatges i s’havien endut objectes de valor com ara joies, aparells electrònics i diners. En algun dels casos, les víctimes van sorprendre els lladres, que van fugir corrents del lloc.

Finalment, el 5 i el 6 de març, els investigadors van detenir les tres persones investigades. El mateix 6 de març, sota la tutela del Jutjat d’Instrucció número 1 de Sant Boi de Llobregat van realitzar una entrada i escorcoll a un dels domicilis de les persones detingudes a l’Hospitalet de Llobregat, on amagaven els objectes sostrets. En el marc de l’escorcoll, els agents van recuperar rellotges i joies sostrets a alguns dels fets denunciats, entre d’altres indicis, com ara la roba utilitzada en els robatoris.

Els tres arrestats van passar a disposició judicials acusats de pertinença a grup criminal, receptació i falsificació documental. Així mateix, els investigadors van determinar que tot i que el seu àmbit d’actuació havia estat detectat a Catalunya, no es descartava la seva itinerància a la resta de l’estat espanyol.

En una segona fase, els investigadors van esbrinar que els tres detinguts estaven vinculats amb sis persones més que es trobaven en una casa rural al municipi de Tresgrandas de Llanas (Astúries). Els agents van aconseguir acreditar que aquestes persones formaven part del mateix grup criminal investigat, que en ocasions es separava per optimitzar i ampliar les seves accions delictives. Gràcies a les gestions d’investigació amb la Guàrdia Civil, els agents van aconseguir localitzar un amagatall a les zones boscoses properes a la casa rural on estaven allotjats i on guardaven els estris utilitzats per cometre els robatoris.

Sota la tutela del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Sant Boi de Llobregat, els agents van realitzar el 9 de març una entrada i escorcoll a la casa rural on les sis persones investigades es trobaven allotjades. Els investigadors van localitzar joies, aparells electrodomèstics provinents d’alguns dels robatoris denunciats a Astúries, a més d’eines susceptibles de ser utilitzades en robatoris amb força com per exemple guants, malls, palanques i llanternes. Finalment van detenir els cinc homes i la dona investigats que formaven part del mateix grup criminal com a presumptes autors de deu robatoris amb força a domicilis d’Astúries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia