Successos

successos

Detenen un home per furtar a pisos de gent gran fent-se passar per revisor

Les víctimes eren dones grans a les quals enganyava

El detingut va cometre quatre fets similars entre març i abril en domicilis del districte de Sant Marti a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra van detenir un home de 62 anys com a presumpte autor de diversos delictes de furt i violació de domicili el passat 11 d’abril a Barcelona. Les víctimes sempre eren persones d’edat avançada i el modus operandi el mateix: simulava ser operari de la companyia subministradora de la llum i manifestava a les seves víctimes que hi havia alguna mena d’incidència o avaria i que ell era allà per arreglar-la. Aprofitava per accedir al bloc de pisos el moment en que alguna de les seves víctimes hi entrava. En altres ocasions trucava als timbres de la porteria fins que algú li donava accés i posteriorment trucava a la porta del domicili de les seves víctimes. Quan la víctima acabava obrint insistia en que havia de fer comprovacions a l’interior de l’habitatge. Si no li permetien l’accés hi accedia igualment i s’hi quedava contra la voluntat de les víctimes i els demanava que obrissin les llums de diferents habitacions, moment que aprofitava per sostreure els objectes de valor o diners que trobés. Quan ja els tenia marxava del lloc sense avís i sense haver reparat la suposada incidència.

Les investigacions es van iniciar en rebre les denúncies de les víctimes i es va poder determinar que l’autor de determinats furts al dictricte de Sant Martí, n’era la mateixa persona. Per tal de localitzar-lo van iniciar un dispositiu policial per la zona on s’havien fet els furts i el van localitzar cometent el mateix tipus de delicte a un domicili del carrer Rogent, on acabava de sostreure un telèfon mòbil i diners. Va ser quan els agents van detenir l’home de 62 anys i amb nombrosos antecedents per fets similars com a presumpte autor de tres delictes de furt i dos delictes de violació de domicili. El detingut va passar a disposició judicial el dia 13 d’abril.

Des del cos de Mossos d’Esquadra es recorda que la companyia distribuïdora oficial avisa sempre amb una carta del dia de la revisió. Si algú es presenta a casa per oferir algun servei d’aquest tipus es recomana trucar a la companyia, per verificar si la visita és oficial, i demanar veure l’acreditació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia