Successos

El jurat considera culpable d’assassinat la dona que va matar la filla el 2021

El tribunal popular no admet l’atenuant d’alteració psicològica, però sí el de col·laboració amb la justícia

El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat la dona que va matar la seva filla de quatre anys a Sant Joan Despí el maig del 2021. Tots els membres del jurat amb considerat de forma unànime que l’assassinat es va cometre amb traïdoria i sense cap eximent o atenuant per alteració psicològica, però sí han acceptat el de col·laboració amb la justícia. Així, el tribunal popular fa seves la majoria les tesis de la fiscalia i l’acusació particular, que asseguren que la nit del 30 al 31 de maig la dona va drogar la seva filla amb pastilles i al matí següent la va asfixiar i es va intentar suïcidar també amb pastilles. Els dos cossos van ser trobats per l’àvia a la tarda, però l’atenció mèdica va salvar la vida de l’acusada. Les acusacions han mantingut la petició de presó permanent revisable.

En el veredicte, fet públic aquesta tarda a l’Audiència de Barcelona, el jurat ha considerat provat que l’acusada va intentar reiteradament tornar amb la seva exparella, amb qui havia trencat feia un temps. A més de la declaració de diversos testimonis en aquset sentit, durant la investigació es va trobar una carta que va escriure la dona i algunes recerques de rituals de vudú per recuperar parelles. La negativa del pare a tornar amb ella va “motivar un estat creixent d’indignació, ràbia, tristesa i frustració que es va materialitzar en la metòdica planificació de la mort de la seva filla i del seu propi suïcidi amb l’objectiu de causar el major sofriment possible” al pare i exparella. Per fer-ho, segons el jurat, va fer cerques a internet de possibles maneres de matar, com psicofàrmacs, i de casos coneguts de violència vicària.

El jurat també ha tingut en compte els preparatius previs a l’assassinat, com el fet que la dona va treure diners del banc i va canviar de nom el seu cotxe per tal de deixar-los als seus pares, així com la carta de comiat que va escriure per als seus pares i a l’exparella. En canvi, el jurat considera també per unanimitat no provats el trastorn mental transitori o la por insuperable, aspectes que la defensa al·legava com a possibles eximents de la pena.

Totes les proves de l’acusació, com testimonis, captures de pantalla, missatges i informes forenses han estat validats pels membres del tribunal popular. Tot i que un psicòleg privat contractat per la defensa va intentar al·legar depressió, ansietat i certs deliris de l’acusada per la por a perdre la seva filla en mans de la nova parella del pare de la nena, el jurat recorda que la dona no va demanar ajuda legal ni psicològica, ni tampoc als seus familiars o amics.

En canvi, el jurat té en compte que la dona va preparar amb “meticulositat” durant mesos el crim, sense tenir cap antecedent psiquiàtric. A més, els dies anteriors i el mateix dia del crim va mantenir una actitud normal. Quan ja havia matat la seva filla va enviar correus electrònics, va avisar a la feina i a l’escola que ella i la seva filla no hi anirien i va anar a passejar el gos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia