Punt divers

Taradell iniciarà el setembre l'ampliació de la biblioteca per encabir-hi el fons documental d'Antoni Pladevall

CATALUNYA CENTRAL

Taradell (Osona) començarà aquest setembre les obres d'ampliació de la biblioteca Antoni Pladevall i Font. Aquest dijous l'Ajuntament va aprovar el projecte que permetrà que la biblioteca que està situada al centre cultural de Can Costa i Font disposi de més espai fet que permetrà encabir-hi el fons documental de l'historiador que dona nom a l'espai de lectura. El projecte també inclou destinar espais de la zona ampliada a l'arxiu de fotografies històriques del municipi i per documentació relacionada amb senderisme que és una activitat amb la que es vol 'especialitzar la biblioteca' segons l'alcalde Lluís Verdaguer (CiU).

Verdaguer considera que l'actuació era necessària per poder posar a la disposició de les persones interessades 'tres fons importants per Taradell i la seva biblioteca'. En el cas del fons documental Antoni Pladevall es tracta d'un fons cedit per aquest historiador a qui el Govern va concedir la Creu de Sant Jordi l'any 1994 i la medalla d'or de la Generalitat. En el cas del fons fotogràfic local aquest té un gran 'valor' segons el seu alcalde perquè pocs municipis catalans poden disposar 'd'un banc d'imatges tant complert'. L'especialització de la biblioteca en senderisme s'ha anat fent els darrers anys i ara s'optà per ampliar-la i destinar-li un espai propi. Les obres d'ampliació tindrà un cost de 380.000 euros. D'aquests 200.000 euros vindran d'una aportació del ministeri de Foment mentre que l'Ajuntament espera completar en les propers mesos la resta del finançament. Les obres tindran una durada d'uns quatre mesos. Durant les obres el centre cultural on esta ubicada la biblioteca podrà continuar funcionant tot i que el servei de bar patirà alguna afectació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.