Punt divers

El Govern arranjarà la pista entre Aspa i Torres de Segre i estudiarà la rehabilitació del castell d'Aspa

El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que durant aquest any s'iniciaran les obres d'arranjament de la pista que uneix els municipis de Torres de Segre, Sunyer, Alfés i Aspa. Segons Pueyo, primer s'acondicionarà el ferm i els drenatges del camí al tram més deteriorat, quatre quilòmetres corresponents als termes municipals de Torres de Segre, Alfés i Sunyer. Aquesta actuació es preveu que estigui enllestida a l'abril i les obres començaran en breu. Per altra part, Pueyo també ha explicat que s'estudiarà la possibilitat de rehabilitar el castell d'Aspa per potenciar el turisme i l'economia del poble.

Pueyo ha fet aquestes declaracions durant la reunió que ha mantingut amb el consistori d'Aspa per tractar temes del municipi i ha explicat, que tot i les restriccions pressupostàries del moment, el Govern manté el seu compromís d'arreglar la pista entre Aspa i Torres de Segre. Aquesta és una llarga reivindicació dels Ajuntaments i veïns de la zona perquè és una via de comunicació bàsica entre aquests pobles.Un altre tema tractat durant la reunió ha estat la possibilitat de rehabilitar el castell d'Aspa, tenint en compte el potencial del castell per al desenvolupament i la diversificació turística, econòmica i cultural d'Aspa. Pueyo ha explicat que s'estudiarà aquesta possibilitat i que en breu es reunirà el director general d'Arquitectura i Paissatge, Joan Ganyet, amb l'alcaldessa d'Aspa, Maria José Invernón, per estudiar les possibles accions futures. Pueyo també s'ha compromès a buscar finançament per aquesta rehabilitació. Fins ara s'ha consolidat el mur exterior del castell d'Aspa amb una actuació amb un pressupost de 100.000 euros, 70.000 dels quals són procedents de l'1,1% cultural de l'Incasòl.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.