Punt divers

'La rella', la publicació del Lluçanès, celebra una dècada amb 250 números publicats

'La rella', la publicació escrita periòdica del Lluçanès, celebra deu anys amb la publicació del número 250. La seva proposta informativa està 'absolutament consolidada' i ara treballa per garantir-se la 'solidesa econòmica' que en garanteixi la continuïtat, segons Aleix Cardona, membre de l'equip de la publicació. El fet de ser gratuïta ha facilitat 'l'entrada' de la revista a les llars del Lluçanès i, paral·lelament, el nombre d'anunciants també ha tingut un creixement 'continuat'. Aquest gratuït quinzenal es reparteix en 90 punts dels tretze municipis d'aquest altiplà. De cada número se'n reparteixen 3.500 exemplars. Al Lluçanès hi viuen unes 8.000 persones.

Cardona, que va formar part de l'equip fundacional de 'La rella', explica que quan va néixer la revista els seus propis responsables consideraven el llançament com un 'atreviment'. L'any 99 un estudi que la Diputació de Barcelona va fer per a l'Ajuntament de Lluçà (Osona) analitzava incentius per dinamitzar el Lluçanès. Entre aquests s'aconsellava un projecte que vinculés 'activitats culturals i comercials' de l'altiplà. A partir d'aquí, l'associació Solc va servir de paraigua pel naixement de 'La rella'. Fins aquell moment, no existia cap mitjà de comunicació 'exclusiu del Lluçanès'. Les principals noticies dels tretze municipis es recollien en mitjans d'un abast territorial 'més gran'. Els responsables de 'La rella' consideren, per ara, el paper 'com a irrenunciable'. Tot i això també han fet el salt al digital. Actualment són els responsables de l'edició local de 'Vilaweb'. A més, també disposen d'un bloc amb informació de la publicació en paper on aquesta es pot consultar integrament. Per ampliar la seva activitat, 'La rella' es prepara per realitzar alguns treballs de disseny gràfic per agents de la zona. En un futur no descarten poder acabar convertint la publicació en un gratuït setmanal. Tot i això, la proposta va més a llarg termini perquè 'La rella' també pateix aquesta crisi 'real i emocional'. Ara, la prioritat és deixar assentada la viabilitat de la revista amb la publicació quinzenal. Actualment la revista està aixoplugada per l'entitat Solc, tot i que funciona de manera 'totalment autònoma'. Un dels propers passos per a la seva consolidació passa per constituir una cooperativa de treball que garanteixi la 'consolidació' dels tres llocs de treball parcials que actualment té l'equip de la revista, que compte amb diversos col·laboradors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.