Jutgen un empresari i un camioner per la mort d'un empleat a Sant Jaume de Llierca

L'acusació demana presó per al gerent d'Embotits Monter i per al xofer que carregava a l'empresa

En el judici, celebrat dijous passat, l'acusació particular, que exerceix l'advocada Gemma Prat en representació de la vídua i els fills de la víctima, va demanar una pena de tres anys de presó i sis mesos de privació del carnet de conduir per al xofer del camió, José López García, a qui acusa d'un delicte d'homicidi per imprudència. L'acusació particular també va demanar una pena de dos anys i sis mesos de presó i multa de 9 mesos a trenta euros diaris per a Artur Camprubí, responsable de l'empresa Monter, a qui acusa d'un delicte contra la seguretat en el treball. L'acusació reclama una indemnització de 200.000 euros per a la vídua de Llorenç Comas i 100.000 euros per a cadascun dels dos fills de la víctima.

Retirada del fiscal

El fiscal, que en les seves conclusions provisionals demanava una pena de tres anys de presó i sis de retirada del carnet per al camioner i una indemnització de 100.000 euros per a la dona de la víctima, va acabar retirant l'acusació contra el xofer, després d'escoltar durant la vista el testimoni de l'acusat i d'altres empleats de l'empresa, entre ells el d'un treballador que ajudava la víctima en les tasques de càrrega i que es va contradir en la seva versió dels fets. Aquest testimoni, el que va veure millor l'accident i el que hauria dit al xofer que havien acabat de carregar, no va convèncer i no va saber explicar la posició de la víctima en el moment dels fets. En el judici també es va escoltar, a través de videoconferència des de Roquetas de Mar (Almeria), l'exdona del xofer, que el dia dels fets l'acompanyava al camió. L'acusat i la dona van assegurar que López va moure el camió uns metres (maniobra que va fer que la plataforma s'allunyés del moll i Comas s'empassés i li caigués el transpalet al damunt) després que un altre empleat hagués anat a la cabina a dir-los que l'operació de càrrega estava conclosa i que els hagués fet firmar els corresponents albarans. El xofer, defensat pel lletrat Víctor Sanz, va explicar que només havia mogut uns metres el camió per tal de tenir espai per poder tancar les portes, però sempre quan l'empleat li va dir que ja havien acabat la feina a darrere.

Empresari en rebel·lia

La lletrada de l'acusació particular també pretenia acusar d'un delicte contra la seguretat en el treball Juan Cid Lara, gerent de l'empresa de transports d'Almeria El Pequeño Cid, per a la qual treballava López García. En les conclusions provisionals havia demanat la mateixa pena per a ell que per a Camprubí, és a dir, dos anys i mig de presó i multa de 8.100 euros, però no va tenir opció d'acusar-lo durant el judici, ja que Cid no ha estat localitzat i està en rebel·lia.

Emmanillat al judici per altres afers

El camioner José López García, de 44 anys, que el jutjat d'Olot va tenir dificultats per localitzar-lo durant la instrucció del procés judicial, va estar emmanillat i custodiat per dos agents de la Policía Nacional en el judici a Girona, però per causes ben alienes als fets pels quals se'l jutjava. López García havia arribat lliurement el dia abans a Girona per assistir al judici per la mort de Llorenç Comas, i es va allotjar en un hotel de la ciutat. A les vuit del matí, els agents de la Policía Nacional el van anar a buscar a l'hotel i el van arrestar en compliment d'una ordre de recerca internacional dictada per les autoritats franceses, per un afer de narcotràfic que es remunta a l'any 2006, quan la policia francesa va aturar López García mentre feia una ruta per França i li va trobar 200 quilos d'haixix amagats al camió. Ell va assegurar que no en sabia res, d'aquesta càrrega il·legal, però el van enviar a la presó i va estar cinc mesos en presó preventiva. Quan va obtenir la llibertat es va evadir. A l'hora del judici, va ser jutjat en rebel·lia i condemnat a dos anys de presó. El 28 de desembre de l'any passat, es va dictar una ordre europea de detenció. Dijous passat, la Policía Nacional va detectar que el seu nom constava al registre de persones allotjades a l'hotel i va anar a detenir-lo. Com que ell els va explicar que havia arribat a la ciutat per ser jutjat, els agents, abans de passar-lo a disposició de l'Audiència Nacional, com pertoca en aquests casos, el van dur al jutjat penal número 2 per ser jutjat. L'endemà el van dur a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.