Successos

robatoris a dojo

Atrapen sis lladres quan tallaven les vies del tren

Els mossos els van enxampar ‘in fraganti' en el moment que carregaven trossos de via en desús, a Palau de Santa Eulàlia i Sant Mori

A dos els havien detingut pel robatori de peces a un antiquari de la Bisbal

Els Mossos d'Esquadra han detingut un total de dinou homes en vuit dies, per diversos robatoris de coure, metall de diversos tipus i ferralla, duts a terme en sis municipis de la demarcació. Pals, Ullastret, la Bisbal, Palau de Santa Eulàlia, Sant Mori i la Vall d'en Bas són els municipis afectats pels robatoris, tot i que en alguns dels casos la policia encara investiga la procedència del material robat. Cap dels detinguts ha ingressat a la presó, perquè es tracta de petits robatoris.

A sis dels detinguts se'ls va enxampar en el moment que carregaven peces de ferro de les vies del tren, en desús, a Palau de Santa Eulàlia i Sant Mori. La primera de les accions policials va tenir lloc el dia 16, amb la detenció de tres veïns de Figueres, Carles, de 37 anys; Jesús, de 35, i Luís, de 52. Els Mossos els van descobrir amb quatre trossos de via tallats i carregats a un vehicle i, a fora, una vintena de trossos més a punt de carregar. Els detinguts utilitzaven una talladora d'acer professional, anomenada llança tèrmica, que funciona alimentada per oxigen i gas butà.

Pocs dies després, a Sant Mori, els Mossos van enxampar, també in fraganti mentre robaven talls de via, uns altres tres homes veïns de Sant Miquel de Fluvià: Daniel, de 34 anys; Pablo, de 32, i José, de 45. El modus operandi era el mateix que en l'anterior robatori, però en aquest cas tallaven el ferro amb una radial. Els Mossos els van comissar un generador de gasoil (per alimentar la radial), una radial i dos radiotransmissors que utilitzaven per comunicar-se i evitar ser descoberts per la policia, entre altres eines.

El cas de Pals va succeir el 17 de maig, dia en què els agents van detenir un veí de Sant Feliu de Guíxols, de 31 anys, anomenat Mohamed, i un altre de Castell-Platja d'Aro, Moha, de 37 anys, per un robatori de ferralla. Els detinguts havien fugit el dia abans en ser sorpresos per l'amo d'una finca veïna a l'afectada pel robatori.

També en aquest mateix municipi, el dia 19, Abdeslam, de 48 anys, veí de Roses, i Mohamed, de 30, de Mataró, van ser detinguts per haver sostret ferralla de la deixalleria municipal. Un dels delinqüents el van atrapar quan volia enfilar-se per una paret. Després, els agents van trobar els dos homes amagats i amb un munt de ferralla extreta de diversos contenidors.

Ferro a Ullastret

Tres homes que són veïns de Palafrugell (Pedro, de 67 anys, Petru, de 39, Vasile, de 33, i Hassan, de 32), van ser enxampats, en aquest cas el dia 18, mentre robaven ferro de l'interior d'una finca a Ullastret. La policia els imputa també la sostracció, el dia anterior, de cent puntals d'obra.

Peces de llautó i ferro

Una botiga de mobles antics de la Bisbal va ser també objecte d'un robatori el dia 24. Els lladres van aprofitar que la botiga estava tancada al migdia, per dur a terme el furt. Els detinguts, un veí de Llagostera, de 42 anys, anomenat Bienvenido, i un altre de Girona, Juan, de 42, els van atrapar quan circulaven en direcció a Palamós. Duien diverses peces de llautó i ferro, com ara un capçal de llit i dues brases antigues, entre altres. Un dels infractors, Juan, és multireincident, amb disset antecedents.

El cotxe, carregat de coure robat

Tres homes veïns de Badalona van ser detinguts el dia 24 d'aquest mes a la Vall d'en Bas, després de ser descoberts amb el cotxe carregat de fil de coure d'electricitat en un control d'alcoholèmia dels Mossos al punt quilomètric 43 de lla carretera C-153. Els agents van aturar el vehicle, que circulava en sentit Vic, arran de les sospites que els va desvetllar el fet que a la part del davant del turisme hi anessin tres persones en dos seients, i que tota la part posterior estigués plena a vessar de fil de coure. Els detinguts són David, de 24 anys; Ilie, de 19, i Constantin, de 22, als quals els Mossos imputen un delicte de robatori amb força. Mentrestant, la unitat d'investigació dels Mossos d'Olot continua investigant la procedència il·lícita d'aquest material de coure que van comissar als detinguts.

Els Mossos consideren que el robatori d'aquest cable de coure no ha afectat el subministrament d'electricitat, ja que l'objectiu dels lladres era sostreure'l de línies elèctriques secundàries, que s'usen per si falla el servei principal. En els diversos casos de robatoris de vies de tren, tampoc no es va veure afectat el servei ferroviari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.