Successos

trànsit

Atrapat a 233 km/h quan anava a dur els regals de Reis

Un radar va captar el cotxe a l'AP-7 a la mitjanit del dia de Reis i el seu conductor va ser detingut i va acabar als calabossos

El detingut, divorciat, va al·legar que corria per anar a fer els Reis al seu fill, que estava sol

Faltaven cinc minuts de la mitjanit del 5 de gener, la nit de Reis, quan un radar que havien instal·lat els Mossos al punt quilomètric 73.5 de l'autopista AP-7 va retratar un Audi que circulava a 233 km/h, és a dir a gairebé el doble de la velocitat màxima de 120 km/h permesa a les autopistes. Els Mossos van aturar el vehicle que havia comès la infracció i van detenir el seu conductor, un home de nacionalitat francesa de 42 anys, que es diu Laurent Frederic i que actualment viu a Teià. Els mossos li van comunicar la detenció per un delicte contra la seguretat viària, tipificat a l'article 379 del codi penal, per haver sobrepassat en més de 89 km/h el límit de velocitat permès. L'home, que en el moment de ser captat pel radar circulava en sentit sud va al·legar que si corria tant era perquè tenia necessitat d'arribar a temps per passar la nit de Reis amb el seu fill, estava sol a casa, i portar-li els regals. Laurent Frederic va explicar que era divorciat i que era divorciat i que aquell era el primer cap de setmana que tenia destinat per estar amb el seu fill, que l'esperava a casa.

Que el detingut, que va ser assistit pel lletrat José Javier Gómez Galera, anava a fer els reis a un nen era del tot evident per la quantitat de regals que l'home duia dins del vehicle. Però, el pare divorciat, atrapat amb un excés de velocitat que es pot considerar rècord, es va haver de resignar a passar la nit als calabossos i no va ser fins l'endemà al matí, després de declarar davant del jutge, que va poder quedar en llibertat i continuar el seu camí fins a Barcelona, per anar a dur els regals al seu fill, que no els va poder desembolicar fins al migdia.

El jutjat de Santa Coloma de Farners ha citat l'infractor per aquest matí per ser sotmès a un judici ràpid. La seva defensa confia que se li imposi una condemna per la banda baixa tenint en compte les circumstàncies favorables del conductor, que va donar negatiu a la prova de l'alcoholèmia i que no es pot considerar que posés en perill altres conductors perquè en aquell moment de la nit de Reis en què va ser captat pel radar no circulava pràcticament ningú per l'autopista.

Alcoholèmia rècord

Si el conductor de l'Audi va assolir un rècord de velocitat la nit de Reis, el dia anterior un veí de Banyoles va batre tots els rècord d'alcoholèmia en marcar una taxa com no s'havia vist mai en àmbits policials: 1,80 mil·ligrams per litre d'aire expirat, és a dir més de set vegades el màxim permès.

Eren dos quarts d'onze de la nit del dia 4 de gener quan hi va haver un accident a l'avinguda dels Països Catalans de Banyoles, Un Rover va encalçar per darrera un Daewoo i la conductora del Daewoo va resultar ferida lleu. El conductor del Rover, Edgar Orlando Toaquiza, equatorià veí de Banyoles, de 31 anys, presentava evidències d'haver begut. Se li va practicar la prova de l'alcoholèmia amb l'etilòmetre digital i va marcar 1,80 mil·ligrams per litre d'aire expirat, una taxa excepcionalment elevada. Després els policies van intentar fer-li la segona prova amb l'etilòmetre evidencial i llavors el conductor s'hi va negar. Com que també es va comprovar que tenia el carnet retirat per una resolució judicial, li van imputar tres delictes: conduir begut amb el resultat d'accident, desobediència per negar-se a sotmetre's a la prova de l'alcoholèmia i trencament de condemna per conduir amb el carnet retirat per resolució judicial.

LA DATA

05.01.12
és el dia
que poc abans de la mitjanit, el radar va agafar el conductor que circulava a 233 Km/h per l'autopista.

LA XIFRA

1,80
mil·ligrams
per litre d'aire expirat va marcar el conductor que van detenir a Banyoles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.