Successos

trànsit

Tràgic accident de les monges de Lladó a la Plana Alta

Cinc religioses –dues carmelites de Lladó i tres companyes de Barcelona– viatjaven en un monovolum que va xocar amb un camió i tres van morir

Una de les germanes de Lladó va morir i l'altra va sobreviure

Les dues monges de la congregació de les Carmelites de la Verge del Mont Carmel de Lladó van tenir divendres un tràgic accident de trànsit a Torreblanca (Plana Alta) que va acabar amb la mort de la germana Maria Gràcia, de 75 anys i amb la germana Núria (que en realitat es du Antònia Viladrich Feliu), de 76 anys, ferida de gravetat. Les dues religioses viatjaven en un monovolum amb tres companyes més de Barcelona quan van xocar amb un camió. El resultat va ser que tres de les monges ocupants de la furgoneta van morir i les altres dues van quedar ferides greus.

Les germanes Maria Gràcia i Núria , ara les úniques membres del convent de Lladó, eren molt populars al poble, on s'encarregaven de la catequesi i col·laboraven en tots els actes cívics; i també a l'hospital de Figueres, on tot i la seva edat acudien cada dia per fer assistència als malalts i donar-los la comunió si ho demanaven. Aquest cap de setmana estaven convocades a un curset de formació religiosa de les Carmelites del Mont Carmel a Tales (Plana Baixa), on la congregació té una residència. Les germanes Núria i Maria Gràcia van agafar el tren fins a Barcelona i allà van continuar el viatge en cotxe monovolum amb tres monges més de Barcelona.

Circulaven pel quilòmetre 14,4 de la carretera CV-13, dins del terme municipal de Torreblanca (Plana Alta) quan van xocar contra un camió. Segons la versió que ha donat la germana Núria, que va sobreviure al xoc, la conductora de la furgoneta va fer un avançament en un moment que el sol del capvespre dificultava la visibilitat i no va veure un camió que venia de cara, amb el quals es van encastar en no poder acabar l'avançament. De resultes del xoc, les tres monges que anaven al lateral esquerre del vehicle (la conductora i les dues que anaven al seients de darrere d'aquest costat) van morir. La germana Maria Gràcia, que anava al seient de més al darrere va arribar viva a l'hospital de Castelló, on va morir posteriorment de resultes de les greus ferides (incloent-hi un traumatisme cranioencefàlic) i de no poder superar una operació que li van fer.

Les monges que anaven al costat dret, la copilot i la germana Núria, van sobreviure. L'alcalde de Lladó, Joan Fàbrega, va poder contactar ahir amb la germana Núria, que, després de passar una nit a l'UCI, ja ha estat traslladada a planta a l'hospital de Castelló de la Plana. Li va explicar que ella va poder sortir pels seus propis mitjans de dins del vehicle però que les germanes que anaven a l'altre costat havien quedat atrapades. “En aquell moment ja vaig veure que la mort s'havia apoderat de la furgoneta”, va expressar la monja, que té un canell trencat i contusions generals.

LA XIFRA

3
monges
de les cinc que viatjaven en la furgoneta accidentada van morir en xocar amb un camió.

LA DATA

17.2.2012
Dia
que les monges van tenir l'accident i el dia que tenien previst arribar al seu destí: Tales.

Dos dies de dol i carnaval suspès

L'Ajuntament de Lladó ha decretat dos dies de dol oficial i ha suspès els actes del carnaval que hi havia previstos per a aquest cap de setmana en conèixer el tràgic accident que ha costat la vida a la germana Maria Gràcia i que ha causat ferides greus a la germana Núria. Les dues monges eren actualment les dues úniques membres de la Congregació de la Verge del Mont Carmel de Lladó, després que fa un temps va morir l'altra religiosa que hi havia a la població. Les monges carmelites tenen la seva seu i habitatge a l'edifici de la Canònica de Lladó, annex a l'església parroquial de la població. Les monges tenen convent a Lladó perquè el fundador de l'orde de les Carmelites era d'aquesta població. Les germanes Núria i Maria Gràcia estaven molt integrades a la població i, tot i ser grans, participaven activament en actes religiosos i cívics. L'accident també va ser motiu de dol a l'hospital de Figueres, on les dues monges feien la seva tasca diària d'assistència espiritual als malalts

A Tales, a la Plana Baixa, on hi ha el convent de les Carmelites on es dirigien les monges accidentades, ahir també es va acordar que se suspenien tots els actes previstos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.