Successos

successos

Detenen un veí de Sant Jordi acusat dels focs de Vilopriu

Un jubilat, Joan Portell, àlies ‘en Vilopriu', va ser interrogat divendres passat i finalment va ser arrestat ahir, mentre circulava per la carretera de Colomers

Els agents van escorcollar casa seva

Els Mossos d'Esquadra van arrestar ahir al matí Joan Portell, un jubilat de Sant Jordi Desvalls de 63 anys, a qui acusen d'haver provocat els quatre incendis de la setmana passada a Vilopriu. La policia el qualifica com “un piròman molt actiu”, ja que no es descarta que estigui al darrere d'altres focs. Divendres passat, dia 9, la policia ja va centrar les seves sospites en l'home, a qui van anar a buscar al local social de Sant Jordi. Els agents se'l van emportar fins a la comissaria i, després d'interrogar-lo, va quedar en llibertat pels volts de les cinc de la matinada. Des de llavors, però, els efectius van aconseguir recopilar noves proves contra ell i diversos testimonis també el van identificar i situar a la zona on es van desencadenar els quatre incendis, un dels quals va ser en grau de temptativa. La detenció de Portell, que curiosament és conegut popularment com en Vilopriu perquè temps enrere vivia en aquest municipi veí del Baix Empordà, va tenir lloc ahir al matí, quan els Mossos d'Esquadra el van aturar mentre circulava amb el seu vehicle per la carretera de Colomers (GI-633).

A la tarda, l'arrestat, que no té antecedents, va ser conduït fins a casa seva, situada al carrer Nou, on els agents van dur a terme un escorcoll. En aquesta actuació de la policia hi va ser present l'advocada de l'imputat, una regidora de l'Ajuntament de Sant Jordi Desvalls que s'encarrega del local social i una altra veïna de la població. A continuació, Portell va ser traslladat a la comissaria de la Bisbal d'Empordà, on va passar la nit als calabossos, a l'espera que entre avui a la tarda i demà al matí declari davant del jutge.

A Portell se li imputen tres incendis i un en grau de temptativa. El primer es va produir el dijous dia 8, i va cremar diverses hectàrees de pineda i sotabosc del veïnat de Pins, al municipi de Vilopriu. El foc, que va començar poc abans de les dotze de la nit, va quedar controlat cap a tres quarts de tres de la matinada. Ja divendres al migdia, quan gran part dels efectius forestals i dels bombers estaven concentrats en el gran incendi que cremava l'Ardenya, es van originar tres focus més també al terme de Vilopriu. Malgrat l'escassetat de mitjans a la zona perquè la majoria estaven concentrats a l'Ardenya, els bombers van poder controlar les flames ràpidament.

La història de Vilopriu va molt lligada als incendis forestals, ja que en els últims anys s'han registrat centenars de focs en aquest terme municipal. Molts d'aquests, els Mossos els van atribuir al jutge de pau Joan Lluís Feliu Grau i a Pere Cos, exalcalde de Vilopriu, que van estar imputats durant anys fins que el jutjat va arxivar el cas.

LA XIFRA

4
incendis
imputen a Joan Portell. Tots els focs es van produir entre dijous passat al vespre i divendres al migdia.

LA DATA

08.03.12
És el dia
que es va originar el primer dels incendis que atribueixen al jubilat de Sant Jordi Desvalls, de 63 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.